Održana prva “Krtolijada”

Foto: Park prirode Orjen

Protekle nedjelje u hercegnovskom zaleđu uspješno je realizovano prvo izdanje sajma posvećenog domaćoj krtoli i plodovima jeseni, „Krtolijada“.

U hladu stoljetnih stabala u porti Sv. Jovana na Kamenom, na čak 18 štandova posjetioci su mogli da uživaju u bogatstvu ukusa i mirisa jela spremljenih na bazi krompira, od onih slanih, pa sve do kolača i torti od krtole, na šta niko nije mogao ostati ravnodušan, ističu organizatori.

“Izlagači iz našeg zaleđa, ali i gosti iz Nikšića i Trebinja, ponudili su veliki izbor poljoprivrednih proizvoda, kao i sapuna, melema, krema, pića, u kojem je svaki posjetilac mogao pronaći nešto za sebe. Da se ne bi sve završilo na ponudi štandova, postaralo se KUD Sloga i vokalni ansambl Lira, koji su svojim nastupima oduševili publiku. Tu je bio i odlično posjećeni dječji kutak sa zabavom na otvorenom i radionicama izrade figurica od krompira”, saopšteno je iz Parka prirode Orjen.

Organizator događaja, Park prirode Orjen i MZ kameno-Žlijebi, ističu zadovoljstvo proteklim događajem, kao i samom posjetom, kako domaćeg stanovništva, tako i turista, te efektima predstavljanja domaće hrane i specijaliteta ovog kraja, ali i regiona. Valja istaći da su Krtolijadu podržali Opština Herceg Novi i Turistička organizacija Herceg Novi, uviđajuči značaj ovakvih događaja za oživljavanje našeg zaleđa i njegovih brojnih razvojnih potencijala.