Opet uništena tek uređena fontana u Igalu

Fontana polomljena
Foto: VIK

Nastavljeno je devastiranje tek uređenih i saniranih fontana i javnih česmi u Herceg Novom. Nekom je ovoga puta “zasmetala” tek obnovljena fontana u Ilijinom parku u Igalu.

Hercegnovski “Vodovod” je ove godine krenuo sa uređenjem gradskih izvora, fontana i javnih česmi i te aktivnosti su u toku.

Fontane i javne česme koje su, kada su ispravne, omiljena mjesta prolaznika, posebno su dragocjene u ljetnim mjesecima, jer tu prolaznici rado zastanu i osvježe se.

“Jedna od posjećenijih fontana je ona u Ilijinom parku u Igalu, koja je po ko zna koji put ponovo bila na meti nesavjesnih pojedinaca. Vandali su skinuli betonske ploče kojima je popločan plato i ubacili ih u fontanu čime je oštećena konstrukcija fontane, uništen mozaik i polomljene mlaznice”, ističu iz “Vodovoda”.

Riječ o frekventnom parku u centru Igala, gdje svakodnevno cirkuliše veliki broj turista, mještana i djece. Park je lijepo uređen i predstavlja lijepo mjesto za okupljanje i druženje u debeloj hladovini i uz žubor vode.

“Na žalost, ima onih kojima ovakve oaze zelenila i žubor vode smetaju. Svjedoci smo da su često na meti nesavjesnih pojedinaca gradski parkovi, zelene površine, novogodišnji ukrasi, gradske česme, fontane, javna rasvjeta, kao i brojni drugi sadržaji za čiju obnovu  opština i nadležna preduzeća ulažu značajna sredstva, koja su mogla biti uložena u nove sardžaje”, navode iz ovog preduzeća.

Zato  apeluju na sugrađane da čuvaju imovinu svog grada i svaki vid ovakvog ponašanja prijave nadležnim organima.