Ostvarena Jasnina želja, od Zelenike do GRAND-ovog takmičenja “Nikad nije kasno”

Foto: Z. K. Munja/ Luka/ Elena

Regionalno muzičko takmičenje za neafirmisane ili poluafirmisane pjevače GRAND produkcije „Nikad nije kasno“, nakon više od pet godina emitovanja, obogatila je i prva takmičarka iz Herceg Novog, tačnije iz Zelenike, Jasna Avramović Marković.

Zeleničanka je nastupila u dva kruga, posljednji je bio u nedjelju veče, kada je tročlani žiri na čelu sa tekstopiscem Sašom Miloševićem Maretom oduševila dirljivom izvedbom nekad najpopularnije pop pjesme bivše Juge – „Zora je“ Nede Ukraden.

Jasna je pobrala samo pozitvne kritike žirija za nastup, intonativno precizan, emotivan, međutim, publika u studiju joj, ipak, nije dala neophodnu podršku da bi prošla u III krug. Glasanje posredstvom društvenih mreža emisije okončano je sinoć, a Jasna nije prošla dalje. Ipak:

„Ne mogu reći da sam nezadovoljna. Naravno da sam zadovoljna nastupima, ispunila sam sebi želju da se pojavim na televiziji, učestvujem u emisiji”.

Sa druge strane, kako priča Jasna sa sjetom za Novski portal, ispunila je želju i ocu, koji je jako volio i pratio ovu emisiju.

“Otac više, nažalost, nije sa nama, uspio je da vidi samo moj prvi nastup u prošlom krugu. Moram da kažem da je moj otac bio odličan pjevač, ali nas je napustio prije dva mjeseca i ja sam mislila zbog toga da odustanem od takmičenja. Ali znam da bi on volio da nastavim zato sam tu večeras. Pjesmu koju sam pjevala mi je on izabrao“, kroz suze je ispričala Jasna nakon interpretacije.

Želja da nastupi sa Nedom Ukraden na otvaranju “Mimoze”

Jasna je izabrala kompoziciju pjevačice koja će u petak veče na glavnom gradskom trgu nastupiti na otvaranju 53. Praznika mimoze. Simbolike ima, a Jasna ne krije da bi voljela sa Nedom Ukraden da nastupi u petak:

„Ne znam da li je Neda gledala emisiju u nedjelju… ona je ponekad u žiriju…. Nijesmo kontaktirale, ali bih voljela kad bismo mogle zajedno nešto otpjevati. Bilo bi lijepo“, uvjerena je naša sugrađanka.

Jasnina podrška u studiju bili su suprug Milun, takođe pjevač, te sin Andrija. Kao i većina pjevača, upoznali su se u lokalu u Lepetanima u kojem je njen suprug imao svirku.

Naša sagovornica se skoro 15 godina „amaterski“ bavi pjevanjem. Iza nje je veliki broj nastupa na porodičnim veseljima, svadbama, rođendanima, na koje dolazi sa klaviristom.

„Dugo sam pjevala u Wine baru Željka Tafre, mada sam više skoncentrisana na Kotor i Tivat“, kaže odgovarajući na naše pitanje gdje je sve možemo slušati.

Show “Nikad nije kasno” donosi više šanse za posao i karijeru

Pojavljivanje u regionalno jednom od najgledanijih muzičkih događaja svakako je donijelo popularnost, pa se Jasna nada da će sada biti i više ponuda za posao.

Iza nje i supruga, kao i za profesionalne pjevače, težak je period od dvije godine kada nastupa praktično nijesu imali:

„Okupljanja su bila zabranjena, svirke takođe. Zbog toga smo morali da se preorjentišemo na neke druge poslove da bismo mogli da preživimo. Do prije tri mjeseca bilo je zaista „zategnuto“. Prošla ljetnja sezona bila je dobra, bilo je nastupa, nadam se da će ih sada biti više“, kaže Jasna.

Uz neosporan talenat i ljubav prema muzici, naša sagovornica, do sada, ipak nije imala ozbiljnijih profesionalnih koraka:

„Pjevam skoro 15 godina, ali sada je nekako bio trenutak da uradim nešto veće, jer nijesam imala veliku ambiciju. Cilj mi je bio da se pojavim u toj emisiji za početak. Snimila sam video-poruku, poslala i bila pozvana da nastupim u prvom krugu, zatim u sljedećem. Razmišljam da nakon ovoga razgovaram sa nekim tekstopiscima, kompozitorima i aranžerima i da napravimo pjesmu“, navodi ona.

Osim stručnog žirija, Jasna ne krije da konstantno dobija poruke podrške od sugrađana, čestitaju, žele prolaz dalje i daju neophodnu podršku da ne posustaje.

„Osim toga, ocjene i kritike su koliko vidim veoma dobre i na društvenim mrežama, to mi prija zaista i zahvalna sam na podršci“, navodi ona.