Otkazana “Balava” na HAPS-u, ali stiže Zijah Sokolović

Predstava ˝Balava˝ koja je u okviru HAPS-a trebalo da bude odigrana 27. aprila, otkazana je, javljaju iz Herceg festa.

O otkazivanju obavijestili su ih, uz izvinjenje, koproducenti Fondacija Hartefakt Beograd i Beoart 2015 u okviru čije revije je zakazana ova predstava.

Već kupljene ulaznice mogu se zamijeniti za drugu predstavu u okviru festivala ili se može izvršiti povraćaj novca na blagajni Dvorane ˝PARK˝ od 9-12h i od 18-20:30h.

Neradni dani su 22. i 24.04.april.

Inače, petog dana 27. HAPS-a u Herceg Novi večeras od 20.30 publika će biti sa autorom, rediteljem , glumcem Zijahom Sokolovićem i predstavom “Lijevo, desno – glumac”.

Ovo predavanje, team building, radionica traje između 90 i 120 minuta tokom kojih Zijah Sokolović, jedno od najprepoznatljivijih imena u svijetu glume i pozorišta u region, na svoj način, duhovito, filozofski, kabaretski, sa nizom primjera i poređenjem stvarnosti i teatarske umjetnosti, uči gledaoce da su i oni „glumci u svom teatru“ i da mogu biti umjetnici u svom životu…

Vilijam Šekspir je smatrao da je teatar „ogledalo stvarnosti“ a Antoan Arto da je stvarnost „ogledalo teatra”. Ako se u teatru pojavljuju glumci, onda se i u stvarnosti pojavljuju glumci. pa je naša stvarnost teatar u kojem svi mi imamo i igramo svoje uloge.

Zijah Sokolović je monodrame „Glumac… je glumac… je glumac“ i „CABAres, CABArei“ odigrao više od tri hiljade puta, a više od šest hiljada puta stao je sam na scenu… Za 50 godina umjetničkog rada zaslužio je 76 nagrada, između ostalih i Plaketu „Miloš Šami“ koju dodjeljuje Hercegnovsko pozorište.

– Biti sam na sceni, to je meni neka vrsta ravnoteže u životu. Svoje velike uloge, tako se to kaže, ipak sam igrao u velikim ansamblima. I nisam bio sam – kaže Zijah Sokolović.