Palo 67 litara kiše po m2, a temperatura niža za 10 stepeni

Promjena vremena, uz kišu, vjetar i grmljavinu, zahvatila je i Crnu Goru, a ciklon je “dohvatio” i Herceg Novi. Međutim, samo je osvježilo, bez posljedica od plavljenja objekata i štete na zelenilu.

Samo su u Meljinama i Zelenici za ekipe Komunalno stambenog bile dvije manje intervencije da se ne bi izlili potok Nemila i potok kod bivšeg PKB-a, kazao je Novskom portalu direktor tog preduzeća, Boris Seferović.

I u Službi zaštite i spasavanja potvrđuju nam da najavljeno nevrijeme nije ostavilo posljedice, te da nisu imali niti jednu prijavu.

Ipak, zbog zapušenih rešetaka od granja i pjeska na nekim mjestima, duž Šetališta Pet Danica, u parkovima, na putevima, su se stvorile lokve.

U Hidrometeorološkoj stanici u Igalu iako je dolazilo do kraćih prekida struje, registrovali su da je od jutros od 3 sata kada je počela da pada kiša do jutros u 7 u Herceg Novom palo 67 litara po metro kvadtanom. Duvao je jugo sa udarima do 14.5 metara u sekundi i bilo je dosta grmljavine.

Veliki je pad temperature, pa je tako u 10 sati izmjereno 20,7 stepeni, što je za 10 stepeni niža temperatura nego juče u isto vrijeme.

More se, međutim, nije rashladilo. Znatno je toplije od vazduha, jer je i dalje 27 stepeni.

Danas će biti nestabilno, a sjutra malo ljepše vrijeme. Promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali ponegdje i kiša ili kratkotrajan pljusak i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, ponegdje pojačan, južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha od 9 do 20, najviša dnevna od 17 do 28 stepeni.

Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a poslao je za danas upozorenje svim učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i ukazao na potrebu podizanja operativne spremnosti.