Počinje rekonstrukcija Šetališta u Igalu, prvi iskopi u ponedjeljak

Na lokaciji kod Titove vile u Igalu sjutra počinje obezbjeđenje gradilišta, postavljanje kontejnera za radnike kompanije “Briv constraction”, kojoj je povjerena rekonstrukcija šetališta. Izvođač će dopremiti i sve potrebne mašine.

“To je priprema za realizaciju projekta vrijednog 2,8 miliona eura. Iskopi će početi u ponedjeljak. Projektom je predviđena gradnja atmosferske kanalizacije, fekalne, zamjena postojeće, javna rasvjeta i onda popločavanje behatonom čitave trase, od Titove vile do objekta “Galeb” na početku Šetališta Pet Danica”, kaže za Novski portal direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Aleksandar Kovačević.

Behaton ploče će biti čvršće nego postojeće duž Šetališta Pet Danica, ali je predviđeno i da se radi regulacije saobraćaja, odnosno sprječavanja prolaska teških kamiona, ugrade potapajući stubići na svim prilazima šetalištu.

Hercegnovska Agencija će biti nadzor nad izvođenjem radova, a kotorska kompanija, sa kojom Opština ima pozitivno iskustvo u brojnim projektima, se obavezala da će posao završiti u dvije faze.

“Do sezone će biti završena prva faza rekonstrukcije šetališta od Dubrovačke ulice do bivšeg “Inexa”. Nakon ljeta biće nastavljen drugi dio rekonstrukcije do “Galeba”. Radove finansira u cjelosti Uprava za kapitalne projekte”, podsjeća Kovačević.

Agencija je, inače, završila projekat popločavanja Šetališta Pet Danica od hotela “Plaža” do Meljina. Očekuje se da Morsko dobro u narednih deset dana raspiše tender za radove koji će koštati 1,3 miliona eura.

Na Toploj novo autobusko stajalište

Paralelno sa šetalištem, gradiće se i novo autobusko stajalište, kod pasarele, na Toploj, s desne strane prema Igalu. Biće napravljen trotoar i pješačka komunikacija do semafora, kao i stepenice do Doma zdravlja. Tu investiciju finansiraće Opština sa 135 hiljada eura.

Posao je, takođe, na tenderu dobio “Briv construction”. Postojeće improvizovano stajalište kod pumpe biće ukinuto.