Treća Portonovi regata “Bokeška ostrva” u akvatorijumu Bokokotorskog zaliva

Iz Portonovi marine starotavala je danas treća regata “Bokeška ostrva” za klase Open, ORC i Krstaš, u organizaciji Portonovi Yacht Club-a.

Ovaj trodnevni događaj još sinoć je okupio učesnike na tradicionalnom druženju koje prethodi jedrenju Bokokotorskim zalivom. I pored jakog vjetra, danas je tridesetak jedrilica isplovilo ka ostrvima Gospa od Škrpjela i Sveti Đorđe nadomak Perasta, a zatim se vratilo u mirne vode marine u Portonovom.

Menadžer Portonovi marine, Nikola Banović, kazao je da je ovo najposjećenija regata u Crnoj Gori, koja je već postala tradicija.

„Ovo je njeno treće izdanje, sa tri noći druženja i dva dana jedrenja. Prijavilo se dosta jedrilica uprkos činjenici da je vjetar malo jači nego što bi trebalo da bude, pa nisu mogli oni najmanji jedriličali da dođu. S druge strane, dobili smo dosta poziva drugih jedriličara, čije su jedrilice i dalje vani i nespremne za jedrenje. No, to nije omelo ostale, pa imamo 30-ak jedrilica ove godine“, kazao je on.

Jedriličari su veoma zadovoljni, ističe Banović i dodaje da je cilj afirmacija jedrenje, druženje i ljubavi prema moru. Ugostili su jedriličare iz Italije, iz Barija, koji su došli u velikom broju.

„Veoma smo zadovoljni popunjenošću Portonovi marine. Pokazatelji nam govore da će ovo ljeto biti veoma dobro za nas s aspekta jahting turizma. Trenutno postoje turbulencije na tržištu, ali smo zadovoljni. Sve je veći broj jedriličara – ali i nautičara uopšte – koji iz Portonovog nose veoma lijepe impresije i to je najbolji marketing. Oni šire pozitivnu priču o kvalitetu usluga koje ovdje pružamo. Većina naših klijenata stalno dolaze i preporučuju nas prijateljima, i to je ono najbolje što nam se upravo dešava”, rekao je Banović.

Predsjednik Jedriličarskog kluba “Ivo Dabović” iz Baošića – i ujedno najstarijeg ovakvog udruženja u Boki, Simo Dabović kazao je da se ova regatta ne smije propustiti zato što je, prema njegovom mišljenju, jedna od ljepših regata.

“Svaku ovakvu manifestaciju treba podržati. Jedrenje u Crnoj Gori je bilo spalo “na tanke grane”, ali vidim da se to sada vraća. Sve je više entuzijazma, pa se nadam da u budućnosti možemo sve više očekivati ovakvih događaja”, rekao je Dabović.On je zahvalan Portonovi rizotru koji im, kako je kazao, uvijek izađe u susret.

Izvor: Media biro