Prijave penzionera za odmor u Ulcinju i na Žabljaku, plaćanje u ratama

Članovi Opštinskog udruženja penzionera Herceg Novi iz svih 13 mjesnih udruženja od danas mogu da se prijavljuju za odmor i oporavak u odmaralištima u Ulcinju i na Žabljaku, u skladu sa Planom korišćenja odmora i oporavka penzionera koje je dostavio Savez udruženja penzionera Crne Gore.

Odmori u Ulcinju u istoimenom odmaralištu počinju od danas i mogu se koristiti do 27. novembra. Odmor na Žabljaku moguć je u Odmaralištu Žabljak i u Hotelu Gorske oči od 2. maja do 26. septembra ove godine.

„Participacija za odmaralište u Ulcinju je 10 eura po danu za primanja/penzije do 300 eura, odnosno 15 eura po danu za primanja preko 300 eura.

Participacija za odmaralište Žabljak je 5 eura po danu za primanja do 300 eura, odnosno 10 eura po danu za primanja preko 300 eura.

Za Hotel Gorske oči na Žabljaku dnevna participacija je 10 eura za primanja do 300 eura, odnosno 15 eura za penzije preko tog iznosa, navode iz Saveza.

Penzioneri će boravak plaćati u 7 mjesečnih rata.

Shodno aktu Saveza penzionera Crne Gore komisije su dužne dati prednost penzionerima najlošijeg materijalnog položaja i zdravstvenog stanja, koji odmor nijesu koristili prethodnih godina.

Zainteresovani penzioneri, članovi Udruženja, trebalo bi da se jave svojim Mjesnim udruženjima radi upoznavanja sa uslovima i evidencijom upućivanja korišćenja odmora u ovim odmaralištima u roku od 30 dana ili do popune mjesta.