Promovisan Praznik mimoze u Banja Luci

Praznik mimoze banja luka
Foto: Opština HN

Trg Krajina u Banja Luci, u gradu prijatelju Herceg Novog, „zaplesao“ je uz mimozu, mažoretke, maškare i trombonjere, a uz zvuke klape Castel Nuovo. Praznik mimoze izazvao je veliko intereseovanje građana i gostiju koji su oduševljeno prilazili štandu Turističke organizacije HN po grančicu cvijeta u čiju slavu 55 godina traje nadaleko poznata zabavno-turistička manifestacija u Herceg Novom.

Fantastičan prijem kod Banjalučanki i Banjalučana, radost zbog susreta sa mimozom i Herceg Novim, značio je puno zabave, emocija i susreta starih prijatelja, ali i obećanje da se vidimo već u februaru uz more u Boki, na 55. Prazniku mimoze.

Poziv da dođu u Herceg Novi uputio je potpredsjednik Opštine Mirko Mustur, koji je velikom broju medija predstavio tronedjeljnu svetkovinu Praznika, govoreći o jedinstvenosti i ljepoti koju ova manifestacija donosi svakog februara i marta.

Sa hercegnovskom delegacijom u kojoj su bili potpredsjednik OHN Mirko Mustur i direktorica JUK HF Tatjana Ateljević sa saradnicima, kao i predstavnici TOHN, promociji su prisustvovali predstavnici prijateljskog grada Banja Luke – savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo sa saradnicima, kao i predstavnici pobratimskog grada Kotor Varoši – načelnik Zdenko Sakan sa saradnicima.

Banja Luka i Herceg Novi imaju odličnu saradnju, što potvrđuju i projekti prekogranične saradnje u proteklom periodu, kazala je Šukalo.

„Sa radošću i zadovoljstvom svake godine posjećujemo Praznik mimoze. Pozivam sve Banjalučane da posjete manifestaciju. Našim gostima iz Herceg Novog poručujem da će u Banja Luci imati svog najboljeg prijatelja. Nadam se da će i oni na našim karnevalskim aktivnostima i događajima tokom proljeća u Banja Luci biti naši gosti“, kazala je Šukalo.

Načelnik Opštine Kotor Varoš, Zdenko Sakan kazao je da dolazi svake godine na Praznik mimoze.

„Saradnja sa Herceg Novim je zasnovana na kulturno-sportskom nivou. Ambijent u Banja Luci govori o tome da su građani zainteresovani i mislim da će mnogi posjetiti manifestaciju. Još ako nam bude lijepo vrijeme to će biti idealno“, kazao je Sakan.

Organizatori Praznika mimoze, koji će biti održan od 15. februara do 3. marta, su Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi Herceg Novi Tourism Board – Turistička organizacija Herceg Novi i Javna ustanova kulture Herceg Fest JUK Herceg Fest .

Kompletan program 55. Praznika mimoze dostupan je na www.praznikmimoze.me, fb profilu Praznik Mimoze Herceg Novi , instagram profilu praznik_mimoze.