Roditelji zahtijevaju da nadležni zaštite njihovu djecu od svake vrste zloupotreba

 

Ispred zgrade Centra bezbjednosti u Herceg Novom grupa roditelja, učenika, neke od 4 osnovne škole u gradu, okupila se jutros kako bi mirnim jednočasovnim protestom poslali poruku nadležnim bezbjednosnim institucijama u državi da hitno preduzmu sve neophodne mjere zaštite i omoguće sigurno pohađanje nastave.

Desetak roditelja negodovalo je zbog jutrošnjih prijetećih poruka koje su upućene na mejlove vaspitno obrazovnih institucija, a kako smo u međuvremenu saznali, mejl obavještenja o navodno postavljenim bombama u školama, stigao je i na adresu Opštine Herceg Novi.

Jedna od roditelja, Jelena Bajčetić, kazala je za Novski portal da su se okupili isključivo kao zabrinuti roditelji, jer smatraju da se na ovaj način, prijetećim porukama školama, djeca zloupotrebaljavaju u političke svrhe:

“Ako je ovdje riječ o opstrukcijama sa jedne ili druge strane, tu sam uvijek da dignem glas da nam djecu ostave na miru. Zahtijevamo od Agencije za nacionalnu bezbijednost, koja “snom mrtvijem spava”, da se konačno probudi i da, umjesto prisluškivanja naših telefona, krenu da otkrivaju odakle dolaze prijetnje, ko nam i zašto prijeti, odnosno da rade posao za kojih ih građani plaćaju”, poručila je ona.

U Centru bezbjednosti Herceg Novi kratko nam je saopšteno da su djeca u miru evakuisana i bez panike, te da su u svim obrazovnim institucijama ekipe za visoko tehnološki kriminal koje ispituju objekte. O svim daljim aktivnostima i odlukama, javnost će biti obaviještena posredstvom zvaničnog saopštenja Uprave policije.

Podsjetićemo da je resorno ministarstvo jutros, nakon prijetećih mejlova, obavijestilo direktore škola da se nastavni proces danas obustavlja.