Sjajan koncert dječijih folklornih ansambala „Dvjesta pupoljaka“

Foto: KUD Sloga

Pred brojnom publikom, prijateljima iz crnogorskih gradova i regiona, sinoć je u Dvorani Park priređen III Koncert dječijih ansambala “200 pupoljaka”. Domaćin KUD “Sloga” iz Đenovića zaslužuje sve pohvale.

U programu su učestvovali: GKUD “Alat” iz Trebinja, KUD “Mladost” iz Podgorice, KUD “Boka” iz Tivta i FA “Nikola Đurković” iz Kotora.

“Slogu” su reprezentovali dječji ansambli (koje vode Angelina Milanović i Jelena Fanfani Perišić) i pjevačka grupa (koju vodi prof. Marijela Milanović).

Svi zajedno izveli su sjajnih 14 koreografija.

U okviru koncerta, a povodom proslave jubileja: 85 godina postojanja i rada, predsjednik UFACG – Predrag Šušič uručio je Plaketu predsjednici Sloge – Sonji Bokan.

Zahvalio je na gostoprimstvu i svemu onome što “Sloga” godinama pokazuje. Bokan se zahvalila u ime svih sadašnjih, budućih i bivših članova “Sloge” ističući da će se potruditi da Društvo i dalje niže uspjehe.

Povodom jubileja pripremljene su Zahvalnice za one koji su dali veliki doprinos Društvu i koji će uvijek biti dio “Sloge” i u srcima svih članova.To su dosadašnja predsjednica Ankica Vujnović i umjetnički rukovodilac Miroljub Miro Vukasović i Stevan Mitrović.

Njima će Zahvalnice biti uručene drugom prilikom, jer su opravdano izostali sa svečanosti.