Sjutra počinje izgradnja autobuskog stajališta i trotoara na Toploj

Predstavnici Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog i firme “Briv Construction” obišli su danas trasu na Toploj na kojoj će već sjutra početi prvi radovi na izgradnji autobuskog stajališta sa trotoarom do semafora.

Igradnja autobuskog stajališta podrazumijevaće i izgradnju stepeništa koje će biti konekcija prema nadvožnjaku i Domu zdravlja, ali i izgradnju trotoara od gotovo 140 metara, na dionici na kojoj do sada nije bilo pješačke komunikacije. Jedno od najfrekventnijih saobraćajnih čvorišta u gradu će na ovaj način prvi put dobiti uređeno autobusko stajalište i trotoar sa obje strane magistrale, što će značajno doprinijeti poboljšanju bezbjednosti pješaka i vozača, kao i rasterećenju saobraćaja na magistrali i ovoj raskrsnici.

Radove će izvoditi firma „Briv Construction“ koja je kao najpovoljniji ponuđač izabrana na tenderu. Vrijednost ove investicije je 151 hiljada eura. Glavni projekat za autobusko stajalište i trotoar do semafora na Toploj uradila je Agencija za izgradnju i razvoj grada.