Sportski ribolovci Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj

Foto: Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore

Reprezentacija Crne Gore u sportskom ribolovu boravi u Hrvatskoj, u Novigradu, gdje će od 30. oktobra do 7. novembra učestvovti na 58. Svjetskom prvenstvu u ribolovu iz usidrenog broda.

Selektor Ante Arapović odlučio se za iskusne takmičare koji su prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Portugalu osvojili četvrto mjesto. To su: Marko Radosavljević („Igalo“), Dejan Sijerković i Zdravko Damjanović („Ribar“ Baošići), Radovan Popvić („Sipa“ Tivat) i Ivan Dejanović i Aleksandar Pejović („Delfin“ Budva).

„Konkurenica je izetno jaka. Glavni favoriti, reprezentacije Hrvatske, Italije, Portugala i Španije, nastupaju u najjačim sastavima i već treniraju u zonama u kojima će se održati takmičenje. I pored toga, vjerujem u naše momke i nadam se dobrom plasmanu“, kazao je potpredsjednik Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore i vođa puta, Željko Kosić.

Učešće na šampionatu, pored Ministarstva sporta i mladih, omogućili su generalni sponzor „Una“ Tivat, DNS „Nautika“ Bijela i Institut Dr. Simo Milošević, koji je ustupio svoj kombi za prevoz reprezentacije.