Stefan Lakonić sa pjesmom „Stani malo, strašni svijete“ na „Zlatnoj pahulji“

Na 29. Međunarodnom festivalu dječije pjesme „Zlatna pahulja“ sjutra u Rožajama, predstaviće se i naš mali sugrađanin, Stefan Lakonić. Nastupiće sa pjesmom “Stani malo strašni svijete”.

Dvanaestogodišnji Stefan je član novskog dječijeg hora Cvrkutići, učenik je VII b razreda, OŠ “Ilija Kišić” u Zelenici, a njegova pjesma je prošla konkurs na kojem je učestvovalo preko 80 kandidata.

Kratko smo razgovarali sa njim i njegovom mentorkom Lidijom Ivanović, koji su na putu za Rožaje.

Stefan je nasmijan i vrlo raspoložen za učešće na festivalu.

– Ovo mi je drugi nastup u Rožajama, učestvovao sam i prošle godine, pa treme nema. Dovoljno mi je što učestvujem, nebitno mi je da li ću osvojiti nagradu. Nagrada mi je što sam drugi put na ovom festivalu – priča za Novski portal Stefan Lakonić.

Njegova mentorka Lidija Ivanović kaže da je umnogome glasovno napredovao za proteklih godinu i zna da će dati sve od sebe da to i pokaže:

– Dobio je tešku pjesmu koja je već ponijela međunarodne nagrade za tekst, pripremali smo je u dvije faze po par mjeseci. S obzirom da festival nije ni ove godine uspio da okupi dečiji hor koji bi pratio učesnike, soliste, sami smo organizovali prateće vokale koji su snimljeni u pjesmi. Ovaj dio pjesme pripremljen je sa novskim omladincima koji će uskoro prerasti u Omladinski hor našeg grada – ističe Ivanović.

Treme nema, zato što je Stefan odgovoran, trema se pojavi pred sam nastup, to je u stvari samo osjećaj odgovornosti prema zadatku koji je pred njim, kaže njegova mentorka.

Dobra energija, optimizam i zadovoljstvo što učestvujemo ponovo na ovom festivalu, vlada u porodici Lakonić koja zajedno sa mnom prati Stefana na ovaj dogadjaj, dodaje Lidija.

– Stefan pjeva zato što voli i zadovoljan je što učestvuje, a ako uspije i neku nagradu da osvoji to će biti samo bonus sreće za sve nas – ističe Ivanović.

Tekst za Stefanovu pjesmu napisao je Blagoje Rogač, muziku Mia Vidović i aranžman Dragan Ivanović.

Drugog dana festivala, 5. marta nastupiće učesnici iz inostranstva.