Sun Resort se sprema za otvaranje, ali prognoze za sezonu nisu ohrabrujuće

Hotelski kompleks “Hunguest Hotel Sun Resort” na Toploj, kategorisan je sa 4 zvjezdice, a čine ga pet hotelskih zgrada: Primorka, Jadranka, Novljanka, Lovćen Mimoza. Tu je i dvadeset apartmanskih vila u mediteranskoj vegetaciji. Kompleks ima sopstvenu plažu, sportske terene, bazene za odrasle i djecu, klub za djecu i wellness centar, tri restorana i barove… Pogodan je za organizovanje skupova, posjeduje i pokriveni parking za 70 automobila.

Sve to biće spremno za prve ovogodišnje goste koji u Hunguest hotel Sun resort dolaze 9. aprila. Tada očekuju manju grupu turista iz Njemačke i Francuske.

Međutim, booking za predstojeću sezonu je loš, a napravljene su i korekcije cijena, kaže u razgovoru za Novski portal direktorica hotela Rita Lukach.

– Zbog rata u Ukrajini, sve stoji. Rezervacije su počele dobro, ali ratna dešavanja su ih stopirala. I naši stalni gosti iz Mađarske slabo rezervišu zbog razlike u odnosu eura na forintu, kao i rasta cijena goriva. Sve je na čekanju. Zbog cijelokupne situacije, cijene smještaja su korigovane i veće su u odnosu na prethodnu godinu – kaže Lukach.

Najave nisu ohrabrujuće, pa je i poslovanje rizično, ali kako kaže Lukach, “guraju” nekako. Radnu snagu, takođe, teško nalaze. Potrebne su im sobarice, konobari, kuvari.

U hotelu je sada veliko spremanje pred otvaranje. To su redovni poslovi i čišćenje, a proteklih dana je uređeno i zelenilo oko hotela, pa taj dio Tople sada ljepše izgleda.