Tenderi za sanaciju klizišta na Toploj i puta u Mojdežu, kao i za nabavku toplotnih pumpi u Sportskom centru

Za sanaciju klizišta na Toploj, u blizini crkve, biće potrebno tri mjeseca. Riječ je o poslu vrijednom 580 hiljada eura, koji će biti finansiran iz državnog budžeta.

Zainteresovani izvođači imaju rok do 3. marta da se prijave, a tada je zakazano i otvaranje ponuda po javnom pozivu Uprave za saobraćaj.

Drugi tender raspisala je Opština Herceg Novi, koja je opredijelila 15 hiljada eura za nastavak rekonstrukcije/sanacije lokalne putne mreže. Biće saniran prilazni put u zaseoku Gornji Kovači u MZ Mojdež. Taj posao bi trebalo da bude okončan za 30 dana, od uvođenja izvođača u posao. Građevinske firme mogu da se jave do petka, 25. februara. Garantni rok za izvedene radove je 2 godine.

Najzad, treći tender odnosi se na Sportski centar Igalo gdje će biti zamijenjene stare toplotne pumpe dvijema novima tipa vazduh-voda. Vrijednost tendera je 124 hiljade eura, odnosono skoro 150 hiljada sa PDV-om. Nove pumpe finansiraće Opština Herceg Novi. Rok za prijave i otvaranje ponuda dobavljača je 16. mart. Odluka će biti donijeta mjesec kasnije.

Kako se očekuje, ugradnjom pumpi biće nastavljena toplifikacija SC i smanjeni računi za struju.

Kroz prekogranični projekat Wood Key već je nabavljen kotao, snage 300 kW, sa dnevnim spremnikom koji će moći da primi 600 kg peleta. Vrijednost projekta je 186 hiljada eura, od čega je za kotao i propratne radove izdvojeno 90 hiljada eura. Završen je i cjevovod koji će povezivati kotlarnicu i ekonomski prostor Sportskog centra.