Turistička godina u Herceg Novom počela sa preko 34 hiljade noćenja

Za odmor u našoj zemlji, pa i u Herceg Novom, gdje je tursitička godina počela s Praznikom mimoze, za ovu sezonu ima interesovanja. Iskusni turistički radnici vjeruju da će sezona biti odlična, uz preduslove da imamo kontrolisanu i povoljnu epidemiološku situaciju, bez strogih mjera, kao i stabilne političke prilike.
Potrebna nam je duža ljetnja sezona od bar tri, četiri mjeseca za ozbiljniju zaradu, mada je u Herceg Novom zabilježen solidan početak turističke godine.

– Zvanični statistički podaci Monstata za januar još nisu objavljeni, a prema našim podacima od 1. januara do 17. februara u individualnom smještaju, bilo je 2498 registrovanih gostiju koji su se prijavili u TIB-ovima. Oni su ostvarili 34 274 noćenja. Prema informacijama koje dobijamo od hotelijera, ali i ostalih predstavnika turističke privrede, očekuje se dobra posjeta ove godine – potvrđuju za Novski portal u TO Herceg Novi.

Praznik Mimoze je uvijek privlačio goste, a da tako bude i ove godine iz TO su promociju festivala radili putem digitalnih, štampanih i elektronskih medija, kao i bilborda i led ekrana. Kada je riječ o štampanim i elektronskim medijima fokus je bio naša, ali i zemlje regiona BiH, Srbija i Sjeverna Makedonija.

– Ima velikog interesovanja, kao i rezervacija, pa očekujemo dobru posjećenost tokom trajanja Praznika mimoze. Svakog petka vodimo evidenciju, pa je tako 18. februara u gradu registrovan 2371 gost, od čega 330 domaćih i 2041 stranih. U hotelima je smješteno 1512, a u privatnom smještaju 859 gostiju – napominju u TO Herceg Novi.

Posjeta je bila tri puta veća tokom prvog “Mimozinog” vikenda nego lani u isto vrijeme. Ohrabruje i što su hoteli dobro popunjeni.
Ovog februara u Herceg Novom moguće je konačiti u 15 manjih i većih zdanja.
To su, prije svega, ekskluzivni hoteli: One & Only Portonovi, Palmon Bay Hotel & Spa, Lazure, Casa del Mare Mediterraneo. Otvoreni su i ACD Welness&Spa, Hotel Play, Lighthouse, Garni hotel Olimpija plus, Garni hotel Vila Margot, Mali hotel Azzurro, Mali hotel Ellena, Apart hotel Kukoljac, Apart hotel Katunjanin, Motel Pavlović I Institut Dr. Simo Milošević II faza.