U Đenovićima će biti višenamjensko igralište, vrijedno preko 75 hiljada eura

Idejno rješenje

Opština Herceg Novi raspisala je tender za izgradnju višenamjenskog igrališta u Đenovićima, kod tzv. zgrada solidarnosti. Biće izgrađeno dječije igralište, teretana na otvorenom, teren za košarku. Vrijednost planiranih radova je 75.500 eura.

“U Mjesnoj zajednici smo jedva čekali ovaj projekat koji će biti realizovan u saradnji sa Agencijom za razvoj Herceg Novog. Projekat je odavno završen, ali su se čekala sredstva da se raspiše tender za izgradnju”, kaže nam predsjednik Mjesne zajednice Đenovići, Miloš Bojanić.

Radovi se izvode prema Idejnom rješenju koji je izradila Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog d.o.o..

Predviđeno je uređenje prostora, izgradnja dječijeg igrališta, teretane na otvorenom, košarkaškog terena, ugradnja klupi i sadnja bilja.

Na dječijem igralištu je planirano postavljanje ljuljaške, kućice, betonska ili limena duga cijev, ljuljaška za najmlađe, tobogan. Teren za basket je dimenzija 15x14m, sa jednim košem.

Mini fitnes set se sastoji od tri sprave koje omogućavaju istovremeno korišćenje tri osobe.

Predviđeno je postavljanje dvije gotove klupe u zoni za djecu, dok su klupe u ostalim zonama pravljene – na betonske površine se postavljaju drvene (adekvatno zaštićene premazima) letve.

“Igralište će moći da koriste mladi svih uzrasta. Obogatiće sigurno i turističku ponudu mjesta, a dobiće na vrijednosti i sve zgrade oko igrališta”, dodaje Bojanić.

Tender je otvoren do 23. marta.