U Luci Kotor tri kruzera, manja grupa putnika u Novom

U Luku Kotor je od početka godine uplovilo 66 kruzera, a jutros su ponovo uplovila tri broda, sa skoro 3000 putnika i 2500 članova posade.

Iz AD Luka Kotor precizirali su da se na vezu nalazi Azamara Onward koja je uplovila nešto poslije 9 sati.

– Na ovom putovanju na brodu boravi 537 putnika i 379 članova posade koji su u Kotor stigli iz Splita, a večeras u 20 časova isploviće za Dubrovnik – navode iz kompanije.

Na poziciji sidra 1 nalazi se Celebrity Reflection, brod koji je uplovio u 07:45. Sa 1733 putnika i 963 člana posade u kotorskoj luci zadržaće se do 17 časova, kada će isploviti za Krf.

Treći brod koji se nalazi na sidru broj 2 je kruzer Fantasia italijanske kompanije MSC. Stigao je u 9 sati sa 622 putnika i 1095 članova posade, a na poziciji će ostati do 18 časova. Nakon isplovljenja uputiće se ka italijanskoj luci Bari.

Na izletu u Herceg Novom bila je danas prva grupa od 45 putnika sa kruzera iz Kotora, posredstvom agencije “Gorbis”, koja će nastojati da dovodi grupe do oktobra. Turistička organizacija im je priredila dobrodošlicu podno gradske Tore, uz dodjelu propagandanog materijala, učešće KUD Ilija Kišić i NVO Viteško društvo Sveti Stefan. Turisti su obilazili Stari grad, tvrđave, kao i vinariju Savina.