U Meljinama u toku izgradnja kanalizacije, saobraćaj jednom trakom

Izgradnja dijela sekundarne kanalizacije u Meljina od Lazarevog kuka do Coninga počela je prije dva dana. Na tom dijelu puta postavljen je semafor i saobraćaj je sa dvosmjernog preusmjeren na jednosmjerni, što na još jednoj dionici duž magistrale stvara usko „grlo“ i otežava saobraćaj.

Kako za naš portal objašnjava tehnička direktorica Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Jelena Đaković, do sada se nije krenulo sa radovima jer su morali čekati da se završi tenderski postupak.

– Izvođač radova je Temko doo iz Nikšića, koji je dobio dozvolu za radove od Uprave za saobraćaj. Postojeća kanalizacija je u lošem stanju i biće zamijenjena i produžiće se za potrošače koji do sada nisu bili priključeni – ističe Đaković.

Vrijednost radova je 20.000 eura, a finansira Opština preko Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, a biće završeni do 15. juna.

Kolektor funkcioniše kako treba na cijelom području, osim dijela u Bijeloj koji će biti saniran početkom sljedeće sedmice. Na tom dijelu je pukla cijev koja stvara veliki problem.

– Yu briv će sanirati kvar u Bijeloj, očekujemo da završe radove za desetak dana. Cijev koja je oštećena je na velikoj dubini, oko 4 i po metra, potrebno je da se zamijeni i rekonstruiše. Kanalizacija na tom dijelu se već prepumpava, pa će tako biti i dok se budu izvodili radovi – kaže Đaković.

Institut za javno zdravlje dva puta mjesečno uzima uzorke i kontroliše kolektor i kako tvrdi Đaković, nema problema. Postrojenje u Nemiloj isto funkcioniše kako treba, u toku su nabavke rezervnih djelova za sezonu.