U nedjelju startuje Novska sky Mini trail liga

Nova trail sezona U Herceg Novom počeće u nedjelju, 20.marta na Kamenom.

– U posljednjem periodu puno je zahtjeva da ponovo počnemo sa Novskom sky MINI trail ligom, jedan se nije mogao odbiti, iz Mjesne zajednice Kameno-Žlijebi – kaže Saša Kulinović, koji će trku organizovati uz podršku MZ Kameno, Opštine Herceg Novi i nekoliko sponzora.

U nedjelju trka startuje od kafe bara Karakas u 10:00 h, a okupljanje bi trebalo da bude najkasnije do 9:30 radi podjele brojeva i “čašice razgovora”, dodaje Kulinović.

Sama staza je dužine 5,1 km, a postiže se ukupan uspon od oko 320 m D+.

– Staza u prvom dijelu ima tendenciju uspona, dok je u drugom dijelu spust. Posebno treba obratiti pažnju na naglo skretanje sa kratkog dijela asfaltnog puta poslije izlaska na Boriće. Naime, poslije izlaska na asfaltni put kreće se u spust, gdje treba biti oprezan radi saobraćaja. Nakon 500 m je naglo skretanje u lijevo ponovo u single track stazu. Mjesto će biti naglašeno označeno – objašnjava Saša Kulinović.

Učesnike će na cilju čekati okrepa, voda, više vrsta sokova, banana i čokoladica. Trkači učestvuju isključivo na sopstvenu odgovornost što prihvataju samom prijavom na trku. Startnina je 5 eura.

Saša se sprema za Ultra trail Mon Blan 170 km

Ovaj poznati novski trail trkač jednostavno ne miruje. I lani je Saša organizovao i trčao Everesting izazov 2021 u Igalu, a sav prihod je išao Fondaciji Iva Bijelić. Everesting je disciplina u kojoj trkač odredi uspon koji će savladati toliko puta ponavljajući dok ne postigne visinu najviše tačke planete Zemlje Mont Everesta 8848 m.

Takođe, prošle godine Saša Kulanović je peti put tračao 120 km u Dalmaciji, Ultra Trail krug oko Mosora.

Ove godine, kako priča za Novski portal, spema se u avgustu za UTMB, ultra trail Mon Blan 170 km kroz Francuksku, Italiju i Švavjcarsku, jednu od najtežih trka na svijetu. Nju je već uspješno završio 2018.godine. To je nešto posebno, kaže Kulinović. U fazi je priprema, ali i traženja sponzora.

Još detalja o Novskoj sky Mini trail ligi

Planirano je 5 kola od kojih će najmanje 4 biti na području MZ Kameno – Žlijebi.

PRIJAVE su do 19.03.2022. u ponoć na sljedećem linku: https://forms.gle/nLv7hmNc9LHbpjmq9

Trka se boduje za Novsku sky MINI trail ligu uspostavljenim sistemom:

1. Svaka trka nosi slijedeći broj bodova počevši od prvog mjesta: 100, 88, 78, 72, 68, 66 i dalje svako mjesto po dva boda manje sve do tridesetog mjesta, gdje svako dalje mjesto nosi po 1 bod manje.

2. Od 6 trka lige zbir svih bodova sabira se za konačan poredak lige.

3. Posljednja trka lige nosi 20% bodova kako ne bi došlo do preklapanja u ukupnom bodovanju lige.

Pomoć i informacije na telefon / viber / whats app +382 69 603 389