U Osnovnom sudu u Herceg Novom nema dovoljno sudija, saradnja s policijom i tužilaštvom biće bolja

Sastanak sud
Foto: Osnovni sud HN

Osnovni sud u Herceg Novom, Osnovno državno tužilaštvo u Herceg Novom i Uprava policije OB Herceg Novi u dosadašnjem radu, bez obzira na nedostatak stručnog kadra, imaju izuzetnu saradnju, koja će zajedničkim naporima i tokom 2024. godine biti nastavljena.

To je jedan od zaključaka sastanka predsjednice Osnovnog suda, Vesne Gazdić, u toj instituciji, sa predstavnicima Uprave policije OB Herceg Novi, VD načelnikom Slobodanom Đokićem, komandirom Slobodanom Kovačevićem i Mitrom Tadićem i rukovodiocem ODT Herceg Novi Ristom Stijovićem.

Oni su analizirali rezultate rada Osnovnog suda u Herceg Novom tokom 2023. godine. Fokus je bio na broju realizovanih predmeta izvršenja krivičnih sankcija, broju aktivnih predmeta  u ovom referatu, kao i  aktivnim potjernicama do 25. januara ove godine.

Kako je saopšteno iz Osnovnog suda u Heceg Novom, razgovarano je o iznalaženju konkretnih rješenja za poboljšanja saradnje u postupanju po naredbama ovog suda za prinudno dovođenje i sprovođenje osuđenih u UIKS. Takođe i prilikom uručenja uputnih akata osuđenima na izdržavanje kazne, budući da ti predmeti zahtijevaju hitnost, kao i postupanje policije u dijelu koji se odnosi na uručenje sudskih poziva i ostalih.