U susret sezoni otvaraju se velika gradilišta duž magistrale

Magistrala kroz Novi narednih dana biće pravo gradilište. Radovi u Meljinama na regulaciji potoka Nemila još su u toku, izgradnja pasarele u Bijeloj počeće ove sedmice, a uskoro i sanacija klizišta na Toploj, iznad crkve Sv Spasa.

Svi radovi biće završeni do sezone, uvjerava direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Aleksandar Kovačević.

– Ove sedmice počeće izgradnja pasarele u Bijeloj, u stalnoj smo komunikaciji sa izvođačem radova. To je firma „Gogić inženjer“, a naša Agencija će obavljati nadzor. Po ugovoru rok za posao je četiri mjeseca, ali smo u preliminarnim razgovorima sa izvođačem naveli da zbog sezone radovi budu završeni do 1. jula. Fini radovi mogu biti završeni nakon sezone, koji neće ometati saobraćaj – kaže Kovačević za Novski portal.

Otežavajuća okolnost je nabavka materijala, uvoz je otežan, jer je rok ograničen na 60 do 90 dana.

– Tražili smo da lift, koji će biti sastavni dio pasarele, što prije nabave jer treba dva mjeseca da stigne. Tražimo od izvođača i da se maksimalno angažuje baš zbog dugog roka isporuke, iako je za sada jednosmjerna komunikacija – ističe Kovačević.

Vrijednost radova je 160.000 eura. Tenderom je sve predviđeno detaljno i male su mogućnosti za dodatne radove.

Na Toploj uskoro kreće sanacija klizišta iznad crkve, gdje je došlo do ulegnuća na magistrali.

– Na toj lokaciji je rascijep potpornog zida već 20 godina. Klizište pompezno zvuči, Uprava za saobraćaj je raspisala tender, izabrali su izvođača, moja pretpostavka je da će brzo početi radovi, jer će sigurno biti potrebno dva mjeseca da se završe – kaže Kovačević.