U toku montaža ledenog tobogana

Mnogi mališani su prethodnih dana tražili ledeni tobogan u parku Boka, ali tek od ponedjeljka oni, ali i odrasli moći će da se zabave.

Došlo je do kašnjenja u isporuci, pa je tek danas montirana konstrukcija, a tokom vikenda će biti završeno i kompletno postavljanje tobogana, potvrdio je za naš portal član IO Turističke organizacije Herceg Novi, Jovan Mićunović.

“U subotu je najavljeno nevrijeme, nadamo se da neće biti štete i da će uspjeti da ga montiraju u nedjelju, jer montažeri iz Španije u ponedjeljak imaju karte za nazad. Plan je i da u ponedjeljak počne da radi”, kaže Mićunović.

Tobogan će u parku biti 30 dana bez obzira na vremenske uslove.

Iznajmljen je za 98.000 eura. Na na naše pitanje da li očekuju da će se ovo ulaganje isplatiti, Mićunović kaže da bi volio, ali im to nije bila prioritetna stavka kad su odlučili da dopreme tobogan.

“Dogovor sa predsjednikom Stevanom Katićem i Direkcijom Praznika mimoze bio je da se park oživi u mjesecima van sezone. Nadamo se da će se dobar dio ipak uloženog novca isplatiti. Tobogan je veliki, ali koliko može da napravi prometa nezahvalno je prognozirati”, dodaje on.

Utvrđene su i cijene za svali silazak toboganom:

1 euro – 1 spust

4 eura – 5 spusteva

6 eura – 10 spusteva

Za grupe 15+ osoba 50% popusta.

Korišćenje tobogana biće omogućeno od 10-22 h.

Za prodaju karata biće zadužena Agencija za zaštitu i razvoj Orjena, jer Turistička organizacija ne može obavljati naplatu karata.

Podsjetimo, vrijednost ovog posla je 98.000 eura, što su kritikovali iz dijela vlasti i opozicije, na proteklom zasjedanju lokalnog parlamenta.