Uoči večerašnje pretpremijere filma “Živi i zdravi” pogledajte singl klape “Who see”

Još samo nekoliko sati do večerašnje pretpremijere živopisne, dinamične, vrcave komedije “Živi i zdravi”, scenariste i reditelja Ivana Marinovića. Crveni tepih, ali i nestrpljiva novska publika očekuje ekipu filma večeras u Dvorani Park u 20 sati. Sjutra veče će premijera biti u Podgorici.

Karata je za projekcije do 3. februara, do kada je najavljeno prikazivanje u Herecg Novom, sve manje. U crnogorskim bioskopima film će se naći u prvoj nedjelji februara, a poslije premijere u Beogradu i u Srbiji.

Marinović je za scenario “Živi i zdravi” napisao 2018. godine i dobio nagrade na festivalima u Kanu i u Sarajevu. Odlučio je da prikazivanje počne u svom gradu, u kom je film sniman. U Herceg Novom je dobio značajnu podršku, a grad veliku promociju. Uostalom, pola ekipe su Novljani koji su se sjajno suočili sa svim izazovima i uključili u stvaranje filma, ističe Marinović.

Od večeras ćemo imati priliku da vidimo kako domaća publika prihvata film, koji je koprodukcija šest država.

Podržali su ga Filmski Centar Crne Gore, koproducent je Radio Televizija Crne Gore, generalni sponzor Portonovi risort, a sufinansijeri su i Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, Filmski centar Srbije, Češki filmski fond, Hrvatski audiovizuelni centar, Filmska agencija Severne Makedonije, Slovenski filmski centar, Eurimages, Kreativna Evropa MEDIA i See Cinema Network.

No, uoči biskopskog života drugog Marinovićevog filma cnogorski muzički dvojac Who See objavio je novi single “Živi i zdravi”, pod etiketom “Klapa Muzik”, inspirisan ovom komedijom.

“Kreativci imaju potrebu da se umrežavaju i nadam se da je ovo prvi rezultat dugoročnije saradnje između Ivana i nas. Ovo je veoma zabavno iskustvo, mislim da smo dio te energije prenijeli na slušaoce, tako da smo ispunili “zadatak” i ostaje nam samo da se gledamo u bioskopu“, poručio je Dejan Dedović Deda iz klape Who See.

Tekst za numeru potpisuju Mario Đorđević i Dejan Dedović, muziku Django HI FI, koji je i autor aranžmana.

Mix je uradio Aleksandar Maldaner, dok izvršnu produkciju potpisuje Nikola Rajović za Beats per Montenegro.

Pogledajte spot