Veče sa Guglom u Novom

U Kući nobelovca Iva Andrića publika će u petak, u 20 sati, imati neobičan susret sa profesorom i književnikom čije prezime odgovara pretraživaču koji ima sve informacije. Nenad Gugl je rođen je u Minhenu, odrastao u Čačku, a zbog studija se vratio u Beograd gdje živi. Njegovo prezime potiče od čukundjede koji je došao iz Flandrije.

Na knjižvnoj večeri će pored autora govoriti urednik “Bit izdavaštva” Hadži Dušan Milošević. Predstaviće romane koji se čitaju u dahu, „Velelepota sekunde“ i “Umro sam u petak”.

Gugl je na svom primjeru pokazao kakve se sve ideje mogu roditi i sprovesti, samo ako na pravi način sagledamo našu ličnost.

Svojim predavanjima i knjigama budi kreativnost i radoznalost. Pokreće sve oko sebe da dublje zađu u svoju ličnost i postanu svjesni svog potencijala, odnosno neiscrpne enerije koja se krije u svakom od nas.

Magičnu, a čistu matematičku formulu za otkrivanje unutrašnjih darova Gugl će otkriti u programu u petak.

Nenad Gugl pokreće univerzalna pitanja o ljudskoj prirodi, o potencijalu koji kao ljudi krijemo u sebi, o čovjekovoj sposobnosti da zlo u sebi i oko sebe preobrazi u dobro, da pad iskoristi kao odskočnu dasku, da u smrti vidi odgovornost da se što bolje živi.

On je našao je način da đake privoli na čitanje, a da ih ni on, niti bilo ko drugi, na to ne tjera. U šali kažemo da kod profesora Gugla nema guglanja lektire na internetu, jer za tim nema ni potrebe.

Organizator književne večeri je JUК „Herceg Fest“.