Požar u Igalu, u starom magacinu Instituta Igalo

Večeras oko 19.30 izbio je požar u magacinu, u staroj baraci, preko puta crkve Svetog Preobraženija u Igalu.

– Požar je veliki, srećom nema povrijeđenih i u baraci nije bilo struje. Za sada požar gase 7 vatrogasaca za tri kamiona, Ali biće potrebno još ljudstva. Nema opasnosti da se požar proširi – kazao je Novskom poratlu upravo, rukovodilac Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović.

Prema nezvaničnim informacijama, vatru su zapalila neka djeca, a onda se ona otrgla kontroli. Kasno je javljeno vatrogascima da intervenišu, pa je po svemu sudeći cijeli magacin izgorjeo.

On je nekada pripadao HTP Boka, a sada je vlasništvo Instituta Igalo.

Posljednje informacije koje imamo su od 21 čas i Zlatko Ćirović nam je potvrdio da je požar pod kontrolom, ali nije ugašen. Teško je da će to pripadnici Službe uspjeti i u naredih nekoliko sati, kaže Ćirović. Jer, magacin je veliki i u njemu se nalazi razna drvena građa, plastika, zapaljiva konstrukcija.

– Objekat ima par hiljada kvadrata i čitav je zahvaćen vatrom. Angažovano je ukupno 20 vatrogasaca i 5 vozila. Pomogao nam je i preduzetnik Kovačević sa svojom cistjernom… Kuće su u blizini, ali nijesu u opasnosti. Ipak, vatrogasci će gasiti i dežurati tokom cijele noći – kazao nam je Ćirović.

Na mjestu događaja su i pripadnici poilicije, koji obavljaju uviđaj.