Za 55. Praznik mimoze premijera mjuzikla „Cvjetaj mimozo mala“

Ovogodišnji Praznik mimoze mnogi čekaju s nestrpljenjem, a pogotovo Novljanka, Viktorija Samardžić, koja će nas obradovati premijerom mjuzikla “Cvjetaj mimozo mala”.

Pjesma koja je predstavljena prošle godine, a koju izvodi Zoran Zoro Martinetti, bila je inspiracija za nju, kao autorku teksta, da ove godine napravi i mjuzikl, priča za Novski portal Viktorija.

“Za pisanje mjuzikla me je inspirisala pjesma, nova himna Praznika Mimoze, koju sam podarila svom gradu za 54. Praznik. Ideja mi je bila, a mislim da sam u tome i uspjela, da napravim nešto novo do sada neviđeno, originalno, ali i edukativno u Herceg Novom”, kaže ona.

Smatra da bi naš grad i nove generacije trebalo da budu upoznate sa našom istorijom i na ovakav način. Izdvaja stih iz mjuzikla:

“I BIĆU KAO SVI MOJI PRECI

KOJI SU LJUBAV PRENIJELI DJECI

SVUDA POĐI U NOVI SE VRATI

I SVAKI SKALIN MU POZLATI…”

„Tako sam i ja htjela ovim projektom da podsjetim sve koliko je važno njegovati tradiciju”, ističe Viktorija.

U mjuziklu, pored Viktorije, učestvuje Teatar 303 iz Kotora na čelu sa Draganom Buzdovanom, koji je uradio režiju. Za muziku i tekstove pjesama su zaduženi njeni roditelji, kompozitor Branislav Samardžić i tekstopisac Natalija Preočanin Samardžić i za aranžmane Deni Deranja. Pored Teatra 303 učestvuje i Mažoret klub Lili, prepoznat po originalnim koeografijama, ali i žutim uniformama, bojama mimoze.

“Saradnja sa mažoret klubom Lili je božanstvena. Gospođa Ljiljana je divna žena i jako brzo su nam se poklopile energije. Zahvaljujem Opštini Herceg Novi, Turističkoj Organizaciji i JUK Herceg Fest, što su prepoznali značaj ovog projekta”, kaže Viktorija i poziva sve da 22. februara dođu u Dvoranu Park.

Pjesma “Cvjetaj mimozo mala” je za samo godinu postala prepoznatljiva svuda, a kako dodaje Viktorija, “to mi je lična karta”.

“Jako me raduje što se svima dopala i što je rado slušaju i pjevaju. Velika mi je čast što je uvrštena kao nova himna Praznika mimoze. Voljela bih da doprinosim i dalje kulturnom razvoju Herceg Novog i da nastavim stopama mojih roditelja i naravno Dragoljuba Đuričića. Tradicija je kompleksno pitanje“, poručuje Viktorija Samardžić.

Podsjtimo se pjesme “Cvjetaj mimozo mala”: