Za adaptaciju i opremanje Hitne pomoći u Herceg Novom skoro 84 hiljade eura

Foto: Zavod za hitnu medicinsku pomoć

Adaptacija jedinice Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Herceg Novom počela je danas i trajaće do 30 dana, potvrdili su za Novski portal iz PR službe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.

Kako navode, riječ je o nastavku adaptacije i rekonstrukcije područnih jedinica Hitne pomoći u crnogorskim opštinama. Do sada su adaptirane jedinice u Podgorici, Tuzima, Ulcinju, Plužinama, Gusinju i Cetinju.

“U jedinici u Herceg Novom radi se kompletna adaptacija i nabavka nove medicinske opreme iz donacije Opštine Herceg Novi. Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore za adaptaciju jedinice izdvojio je 53.925,29 eura sa PDV-om, dok će sva medicinska oprema biti obezbijeđena zahvaljujući donaciji Opštine Herceg Novi od 30.000 eura”.

Hercegnovska hitna pomoć ima 20 zaposlenih, od čega četiri ljekara, dok je peti ljekar na specijalizaciji iz urgentne medicine. Na naše pitanje da li je to dovoljno i da li će biti dodatno angažovanih ljekara i drugog osoblja, naročito tokom turističke sezone, kažu da će to razmotriti.

“Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore uradiće blagovremeno procjenu, u odnosu na obim posla i zahtjeve nakon prethodnih ljetnjih turističkih sezona. Jedinica u Herceg Novom posjeduje dva sanitetska vozila, što se pokazalo dovoljnim za tu opštinu”.

Dok traje adaptacija prostora, biće obezbijeđeno nesmetano pružanje usluga hitne medicinske pomoći u prostorijama Doma zdravlja.