Za vikend troje poginulih na putevima, uhapšeno 50 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Ilustracija

Na crnogorskim putevima su tokom vikenda evidentirane 43 saobraćajne nezgode, u kojima su dva lica smrtno stradala na putnom pravcu Bar – Ulcinj, tri lica su zadobila teške tjelesne povrede, dok je 15 lica zadobilo lake tjelesne povrede.

Slobode je lišeno 50 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od čega 19 vozača u Podgorici, pet u Kotoru, a po četiri u Danilovgradu i Baru.

Nikšićka policija je uhapsila M.P. (27) koji je alkotestiran i utvrđeno je da je vozilom upravljao pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,03 g/kg.

I kolašinska policija je sprovela intenzivne saobraćajne kontrole tokom vikenda i alkotestirala 78 vozača, od kojih su tri pronađena da upravljaju voziom pod dejstvom alkohola i oni su lišeni slobode. Takođe, dva vozača su sankcionisana i isključena iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita.

U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 228 prekršajnih prijava, izdali 1.143 prekršajna naloga, oduzeli 15 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja.

Uprava policije stalno apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i na taj način doprinesu, kako ličnoj, tako i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.