Zaposleni iz JPU Naša radost obratili se Ombudsmanu jer im Ministarstvo prosvjete ne odgovara

Dio zaposlenih u hercegnovskoj JPU Naša radost protestovao je opet ispred vrtića u Igalu ističući da je na njihovo ukazivanje na probleme u organizaciji rada i u odnosu direktorice prema radnicima izostala reakcija Ministarstva prosvjete. Zato su se obratili Ombudsmanu, koji je postupio profesionalno.

„Ombudsman se zainteresovao i tražio da mu dostavimo dostupni materijal i dokumentaciju. Obratili smo se još nekim relevantnim adresama i očekujemo njihov odgovor. Dio kolektiva je predao Ministarstvu prosvjete zahtjev za regulisanje prekovremenog rada uz svu potrebnu dokumentaciju i u narednih sedam dana očekujemo odgovor“, istakla je u ime zaposlenih vaspitačica, Vesna Jančić.

Zaposleni su istakli da ovakvim istupima samo žele da se izbore za ljudska prava i dostojanstvo profesije.

Na protestu su im se pridružili roditelji dva dječaka, a njihova majka, Afrodita Knežević,  tvrdi da ni nakon nekoliko mjeseci, nije dobila rješenje u kojoj su grupi njeni sinovi. Prethodno rješenje im je uručeno telegramom iako su ona i suprug osobe oštećenog vida.

„Prije 15 dana sam vratila rješenje, a ispravka od 26. decembra do danas nije urađena. Uputili su nas na Centar za socijalni rad, djecu koja žive sa oba roditelja, ali imamo invaliditet. Djeca imaju svakodnevnu podršku, mi imamo roditelje, četiri puta sedmično je angažovan logoped i jedna vaspitačica, ali i dalje ne znamo u kojoj su grupi Marko i Milan“, tvrdi ona.

Iako iz resornog Ministarstva nema odgovora na njihove zahtjeve dio zapsolenih poručuje da neće odustati od borbe za svoja prava i odbranu profesije svim pravnim sredstvima.