Željko Dabović prvak Crne Gore na 10.000m na cesti

Na kružnoj stazi, u bulevaru Crnogorskih serdara u Podgorici, na XXIl Ultramaratonu – Montenegro 2021, odnosno XII Prvenstvu Crne Gore na cesti, u kategoriji seniora na 10.000m prvak Crne Gore postao je atletičar AK “Sparta”, Novljanin, Željko Dabović. On je ostvario rezultat 33:38 min.

Drugi je bio njegov klupski kolega, Perica Vučković, takođe Novljanin, sa rezultatom 35:53,1 , a treće mjesto osvojio je atletičar iz AK „Lim Berane“ Nemanja Đurišić, sa rezultatom 37:16

– Izuzetno toplo vrijeme koje nam nije išlo na ruku bilo je jako teško za trčat’. Veoma mi je drago što sam postao državni prvak za ovu godinu. Takođe mi je drago zbog svog klupskog kolege Perice Vučkovica koji je trku završio kao drugoplasirani. To nije slučajno, jer zajedno naporno treniramo, i prolazimo zajedno kroz izuzetno težak trenažni proces, tako da ovi rezultati nisu slučajni – ističe Dabović.

Trka je organizovana pod pokroviteljstvom Uprave za mlade i sport i ASCG, u tehničkoj organizaciji ATK „Podgorički maraton“.

Nastupilo je oko 70 atletičara iz atletskih klubova: Podgorički maraton, Budućnost, Sparta, Zeta 2012, Rudar, Lovćen, Nikšić, Sanja, Mornar , Jedinstvo i Lim.

Takođe, u rekreativnim trkama nastupilo je preko 100 rekreativaca iz Crne Gore i Rusije. Održane su trke na 5,10 i 50 km.

Takmičenju su u ime ASCG pratili sekretar Milan Madžgalj, selektor Osman Erović i nacionalni trener za kratke i duge staze Drago Musić.