Zorica Drakulić Vidaković: “Najbitnije da sam spasila sugrađanina od dijalize”

Foto: Žene bara kuvaju/Facebook

Zorica Drakulić Vidaković, poznata humanitarka iz Herceg Novog nedavno je donirala bubreg sugrađaninu Božu Batrićeviću koji je 15 godina bio na dijalizi. Operacija je prije nekoliko dana obavljena u Turskoj, a eksluzivno za portal RTCG priča kako se osjeća nakon operacije.

“Božo i ja smo dobro, oporavljamo se. Mora da boli, ali ništa pri tome kad znam da sam spasila nekoga od dijalize”, ističe Zorica.

Kaže i da je operacija trajala puna četiri sata.

“Nakon intervencije doktori su nam saopštili da je operacija bila složena, ali bitno je da je sve iza nas”, istakla je Zorica.

Za Božov problem, saznala je sasvim slučajno, kada je izvodio građevinske radove na njenoj kući.

“Poznajem ga nekih desetak godina, a tokom izvođenja radova rekao mi je za problem sa kojim se bori punih 15 godina. Tada nije baš preko društvenih mreža bilo moguće skupiti novac za njegovo liječenje. Ove godine smo krenuli sa akcijom prikupljanja pomoći u aprilu, da bi kompletan iznos od 24.000 eura imali već početkom juna. Nakon što je prikupljen novac za liječenje, Batrićeviću je donor bio zet Dragan Lončar, ali zbog njegovih zdravstvenih problema, transplatacija je odložena. Tada sam rekla Božu da sam spremna da budem donor, i krenuli smo da završavamo dokumentaciju za odlazak u Tursku, da bi konačno operacija bila uspješno okončana prije par dana”, zaključuje Zorica.

Podsjećanja, Drakulić Vidaković je poznata kao velika humanitarka u Herceg Novom i šire. Pomagala je ugrožene porodice, nosila hranu, odjeću, obuću, a dobitnica je najvećeg priznanja Oktobarske nagrade u Herceg Novom.