Na fešti od mimoze, ribe i vina hiljade gostiju iz naše zemlje i regiona

tt

Poslužilo vrijeme, a gosti, koji su skoro dvije godine zbog pandemije bili kod kuće, pohrlili su jutros na hercegnovsku rivijeru, na prvu feštu ove godine na primorju. Kao da su svi donijeli dobro raspoloženje.

Defile trombonjera, Gradske muzike Herceg Novi i Mjesne muzike Đenović nasmijane mažoretke, krenuo je u 10 h iz Kumbora. Posjetioci su darivani mimozom, a u Đenovićima i drugim đakonijama, te posebnim programom KUD Sloge.

U Baošićima ispred Doma kulture je organizovana centralna svečanost, za koju su domaćini pripremili ribu, vino, pivo, rakiju, priganice…ničega nije falilo. Tancalo se i pjevalo, uz Starog kapetana, a onda i Nenada Kneževića Kneza.

U Herceg Novi su na feštu došle i brojne zvanice, diplomate, političari, prijatelji iz gradova pobratima, te druge javne ličnosti.

Miinistar ekonomskog razvoja Jakov Milatović je kazao da je dobra posjeta na Prazniku mimoze najava uspješne ljetnje sezone u Herceg Novom i cijeloj Crnpoj Gori.

Natalija Terzić iz TO HN istakla je da je u gradu otvoreno 15 hotela, a najveće je intersovanje za velike. U ponudi su aranžmani mimoze, pa su tako i mnoge turističke agencije iz regiona organizovano autobusima dovele goste. Neki od njih i sa kojima smo razgovarali su iz Makedonije i BIH i pričaju da su već nekoliko puta na fešti. Pauza od dvije godine im nije prijala.

Podsjetimo da je večeras veliki “Mimozin” maskenbal u Institutu Igalo, a za štimung će se pobrinuti stari, dobri i čili Exodusi, Lapsus band i Goran Karan.

Mališani sjutra s nestrpljenjem čekaju svoju maškaranu zabavu i prvi dječiji maskenbal, u 15 h u Institutu.