Abazović i Đurović u Porto Montenegru: Dok za jahte stiže u Bijelu

Foto: Vlada

Svjedočimo najboljoj predsezoni u istoriji Porto Montenegra i Crne Gore, poručeno je sa sastanka predsjednika Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića i ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića sa izvršnim direktorom kompanije Adriatic Marinas, Dejvidom Margasonom, te direktorom za upravljanje imovinom i odnose sa Vladom ove kompanije, Predragom Lekovićem.

Kako je saopšteno, Margason i Leković informisali su Abazovića i Đurovića o investicionim aktivnostima u rizortu Porto Montenegro, ambicijama za naredne faze razvoja, pozitivnim očekivanjima za predstojeću turističku sezonu. Uz to, aktuelna je nabavka doka za remont superjahti na mjestu nekadašnjeg Brodogradilišta Bijela.

„Otvaranjem doka u Bijeloj otvaramo nova vrata za Crnu Goru. Time ćemo dodatno brendirati Crnu Goru kao prepoznatljivu destinaciju na turističkoj mapi svijeta, ovog puta u dijelu remonta luksuznih mega i superjahti“, istakao je predsjednik Vlade, Abazović.

Razmotrene su mogućnosti za dalje unapređenje saradnje između Vlade Crne Gore i Adriatic Marinas.

„Ohrabreni smo sastankom kako bi ubuduće, zajedno sa Vladom i investitorom, radili na stvaranju sinergije i ulagali napor za inicijative koje podrazumijevaju ambiciozni socio-ekonomski razvoj i saradnju na promociji Crne Gore putem svih naših zajedničkih projekata“, istakao je Margason.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović naglasio je da će Vlada nastaviti da podržava razvojne projekte kojima je cilj ekonomsko jačanje i širenje turističke ponude Crne Gore.