Asfaltni put povezao Mokrine i Mojdež

Foto: Služba za informisanje OHN

Opština Herceg Novi nastavlja sa ulaganjem u infrastrukturu zaleđa, što je dio programskih načela, mada bi stanovnici prigradskih i gradskih naselja bili takođe veoma zahvalni da se nadležni više pobrinu i za uređenje puteva u njihovom okruženju.

No, kako saopštavaju iz lokalne uprave, put koji povezuje Mokrine i Mojdež u dužini od oko 2 kilometra završen je nakon što je juče asfaltirano 900m u Mokrinama i 215m u Porobićima, dok je ostatak betoniran prošle godine.

Riječ je o veoma vrijednoj investiciji od oko 80 000 eura koju je lokalna samouprava realizovala zajedno sa mještanima, a put je i proširen na 10 mjesta, kazao je predsjednik MZ Mokrine, Zoran Lazarević.

„Veliko je zadovoljstvo što možemo reći da je postala prohodna dionica u Mokrinama, od škole i crkve Svete Varvare do zaseoka Kosići i skretanja za Mojdež. Dužina dionice je oko kilometar i već neko vrijeme smo očekivali da dođe do sanacije. Umjesto toga dobili smo veoma ozbiljnu rekonstrukciju novom asfaltnom podlogom i proširenjima koja će omogućavati nesmetanu saobraćajnu komunikaciju. Kao mještanin koji će koristiti ovaj put iskazujem veliko zadovoljstvo i upućujem zahvalnost Opštini Herceg Novi. Značajna su ulaganja, oko 80 000 eura, ali su značajna i programska načela lokalne samouprave da zaleđe opremi novom infrastrukturom. Domaćini, mještani su skupili određena sredstva i uložili u rekonstrukciju puta, jer je suštinski važno da put bude kvalitetan i komotan. Hvala i onima preko čije zemlje je prošao prošireni put, svi smo ovaj trenutak sa radošću dočekali“, naglasio je Lazarević.

On se zahvalio i Agenciji za izgradnju i razvoj grada koja je od početka pažljivo vodila proces, pa je sve urađeno kako treba, kao i izvođaču radova kompaniji „Asfalt beton gradnja“ na kvalitetno obavljenom poslu.

„Ovaj put će nam biti značajna komunikacija između zaleđa i grada u iščekivanju zaobilaznice koja će biti pravo rješenje“, kazao je Lazarević.

Najavio je da očekuje da naredne godine budžetom budu određena sredstva za sanaciju puta u donjem mokrinjskom kraju kako bi posao bio kompletiran.