Barani sadili masline sa mladim Novljanima i pripadnicima Vojske

Sadnjom maslina ispred Dječjeg doma “Mladost“ u Bijeloj, vrtića “Naša radost“ na Savini i Srednje škole “Ivan Goran Kovačić“, NVO “Infosport CG Bar“ je realizovala program Eko dan Boke.

– Ispred sve tri ustanove zasađeno je po 10 maslina i tako formirani parkovi „Maslinjaka djece Bara i Crne Gore”. Eko dan Boke formirano je osam parkova maslina. Prvo su bili maslinjaci djece Bara, a od prošle godine smo proširili da budu maslinjaci djece Bara i Crne Gore. Dali smo prijedlog, a nadam se da će to biti usvojeno, da se urade eko parkovi djece sjevera CG – kazao je predsjednik “Infosporta CG Bar”, Miodrag Banović.

Zasađene sadnice posvećene su koleginicama koje su otišle u penziju ili više nisu sa njima, kazala je direktorica vrtića, Tamara Živanović.

– To su istaknute osobe koje su svojim radom doprinjele da ova ustanova bude centar lijepog vaspitanja i obrazovanja. Kod djece smo željeli da razvijemo taj osjećaj da čuvaju prirodu i brinu o biljkama. Na Savini imamo sjajno i veliko dvorište i smatrali smo da je ovo najbolja lokacija da se masline zasade – navela je Živanović.

U akciji su učestvovali pripadnici Vojske, a podržala ju je i Opština Herceg Novi.