Britanski mediji o uslovima za odmor u Crnoj Gori: “Savršena destinacija koja nudi luksuz po povoljnim cijenama”

Foto: NTO

Kroz afirmativne članke u nekima od najpopularnijih britanskih medija Crna Gora je prikazana kao savršena destinacija za odmor koja nudi luksuz po povoljnim cijenama. Zahvaljujući studijskim posjetama koje je NTO CG organizovala za ugledne novinare i turističke agente iz Ujedinjenog Kraljevstva, fotografije i tekstovi o našoj zemlji krase najpoznatije britanske medije: Travel Weekly, Sunday Mirror, Daily Mirror, Daily Express i Daily Star. Oni pozivaju čitaoce da planiraju odmor na raskošnoj destinaciji, od koje ih dijeli nepuna dva sata leta.

Između ostalog, Crna Gora se našla na naslovnici najuticajnijeg britanskog magazina posvećenog turističkoj industriji Travel Weekly, gdje je menadžer agencije „Hays Travel“, Luke Nicol, podijelio pozitivno iskustvo boravka u Crnoj Gori.

„Sve je više turista koji traže mjesto za odmor koje je drugačije, ali da ne lete predaleko. Crna Gora je savršena i nudi luksuz po povoljnim cijenama. Turisti nakon pandemije sve više žele da priušte dobar odmor, ugode sebi i ne žele da rizikuju, nego slušaju lična iskustva i preporuke onih koji su posjetili destinacije“, rekao je Nicol.

Novinarka Natasha Wynarczyk u svojim reportažama “The Full Monte” otkriva da je Crna Gora mala, ali savršeno pozicionirana zemlja koja ima mnogo da ponudi.

“Pošto je Crna Gora relativno mala zemlja, možete otići na skijanje na planine, a zatim preći pola zemlje i plivati ili voziti kajak u Jadranu. Sve je to moguće u toku jednog dana”, poručuje Wynarczyk.

Britanska novinarka je uz zanimiljive fotografije pozvala sve ljubitelje prirode da otkriju našu zemlju i ne propuste priliku da dožive jedinstvena i autentična iskustva u srcu Evrope.

“Crna Gora ima mnogo da ponudi za sve vrste putnika i za svačiji ukus. Od svojih raskošnih pejzaža do sjajne hrane, ova balkanska ljepotica je dokaz da najbolje stvari dolaze u malim pakovanjima”, zaključila je novinarka Wynarczyk.

Ovi mediji su sa ukupnim dosegom od preko 720 hiljada čitalaca postavili Crnu Goru u središte pažnje britanske javnosti tokom januara i doprinijeli unapređenju imidža destinacije na tržištu Velike Britanije. Tokom narednih mjeseci, kao rezultat studijskih posjeta, očekuju se članci u medijima Bella Magazine, The Sun, Metro, Sunday Post (izdanje za Škotsku), TTG Luxuary Travel Trade magazine. Uz to, u cilju održavanja pažnje britanske javnosti i skretanja pažnje na destinaciju u periodu kada Britanci najčešće planiraju svoj naredni odmor, intezivne promotivne aktivnosti NTOCG se nastavljaju kampanjom u vodećim dnevnim novinama The Guardian i The Evening Standard.