“Buđenje ljeta” na Forte Mare 21. juna

Manifestacija ˝Buđenje ljeta˝, koja je ustanovljena 2015. godine, biće nastavljena u Herceg Novom, pa će domaći i turisti moći da uz dobre muzičke ritmove pozdave ljeto 21. juna u 4:45 časova.

Premijerno, prvi put u Crnoj Gori na tvrđavi Forte Mare, Novljani i gosti moći će da uživaju slušajući predivni vokal Ivane Peters i benda Negative iz Beograda, u proširenoj Unplugged varijanti sastava, najavljuju i Herceg fest-a:

– Važno je napomenuti da je JUK “Herceg fest” baš za tu manifestaciju prošle godine, kao jedini laureat, dobio nagradu EFFORTS-a, evropske organizacije koja se bavi utvrđenim gradovima i odbrambenim fortifikacijama. Samo učešće u tu organizaciju nam je omogućilo da proširimo našu turističku valorizaciju kulturne baštine na globalno tržište – navodi menadžerka za programske politike i planiranje u oblasti kulturne baštine u Herceg fest-u, Biljana Belušević.

Želja organizatora je da manifestacija ˝Buđenje ljeta˝ ove godine dobije izgled koji zaslužuje grad i dobre vibracije koje zaslužuje publika, kako naša, tako i inostrana.

Ulaz će biti slobodan, a pored čarolije lijepog zvuka, melodije i pogleda, biće i tradicionalno posluženje (roštule, priganice, rakija i vino). Među sponzorima je lokalna Turistička organizacija.