Buran dan i noć za hercegnovske vatrogasce: Gasili tri požara

Od jutros do kasno večeras pripadnici opštinske Službe zaštite i spasavanja gasili su požare u zaleđu Herceg Novog. U duplim smjenama su radili cijelog dana. Jutros kada su u 7.30 h pošli da obiđu požarom zahvaćeno područje Zubaca u BIH, u 8.15 h su dobili dojavu da gori na Sušćepanu, priča za Novski portal dežurni smjene, Gojko Vučković:

– Gorjelo je između Sušćepa i Trebesina, prema Mokrinama. Na gašenju je bio angažovan jedan kamion i devet vatrogasaca. Zbog nepristupačnog terena koristili smo naprtnjače – ističe Vučković.

Drugu intervenciju hercegnovski vatrogasci su imali na granici Crne Gore i BIH, u takozvanoj Zubačkoj rupi. U 14.15 h ih je pozvao domaćin Milojević čija kuća je na samoj granici.

– U posljednjih 15 godina na tom dijelu smo sigurno pet-šest puta gasili požar. Ovoga puta smo se sa jednim kamionom i 7 vatrogasaca zadržali skoro sedam sati da bismo zaustavili vatru i spriječili da ne zahvati kuće. Morali smo da uđemo na hercegovačku stranu, ali vjetar, ako opet ujutru krene, sve će razgorjet i vjerovatno će vatra preći na našu stranu – dodaje Vučković.

Kada su se vraćali večeras oko 21 sat sa požara iz predjela Zubaca, javljeno im je da u Donjim Sasovićima, iznad Zelenike, gori skladište Đurovića, u blizini konobe Šimraka. Sa dva kamiona i 5 vatrogasaca su suzbili vatrenu stihiju. Policija i kriminalistička služba istražuju uzrok.