Čista petica za “Siromašnog Romea” i akciju građana i škole na Toploj

U okviru akcije “Poklonite (se) školi” učenici OŠ Dašo Pavičić odigrali su sinoć u Dvorani Park predstavu “Siromašni Romeo”. Bez treme i sa sigurnošću mali glumci su ozbiljno obavili svoj posao, za šta su na kraju dobili veliki aplauz publike.

Prije predstave emitovan je kratki film o školi i stanju u kakvom se ona danas nalazi, ali i velikim porukama djece ove škole, šta treba poboljšati i šta nedostaje. Djeca su iskreno nabrajala šta to sve fali: novi parket, klupe, vrata na toaletima, zelenilo i klupe u dvorištu…

Prikazana je i video poruka Novljanina Antonija Pušića-Ramba Amadeusa, koji poziva sve koji mogu da pomognu u obnovi najveće novske škole.

– Bio sam dosta ambiciozan da uspijem u životu, ali mislim da je pravi uspjeh kada je čovjek u stanju da pomogne nekom drugom. Znam da u Herceg Novom ima ljudi koji su sebi obezbijedili uspjeh i siguran sam da imaju dobro volju da se priključe ovoj akciji. Pozivam sve koji su bili đaci ove ili neke druge škole da se pridruže akciji – poručio je Rambo Amadeus.

Akcija podrazumijeva učešće svih kompanija i pojedinaca koji su raspoloženi da učestvuju u renoviranju škole na Toploj, saniranju nedostataka na objektu i obezbjeđivanju boljih uslova za boravak i obrazovanje njenih učenika.

„Učešće zainteresovanih ne mora biti u vidu novca, moguće je kroz konkretno učešće u radu na objektu ili u vidu doniranja neophodnog materijala. Zainteresovani se mogu javiti na adresu škole Dašo Pavičić“, navodi se u pozivu Inicijativnog odbora akcije, kojeg potpisuje Ranko Boca.

Predstava “Siromašni Romeo” je produkt časova dramske sekcije koju vodi nastavnica Sandra Seferović. Glavne uloge igraju učenici: Milica Šekularac (Julija), Vuk Kovačević (Romeo), Katarina Šiler (Julijina mama, grofica), Jovo Knežević (Julijin tata, grof), Elena Senić (sluškinja). Ostale uloge: Željko Zgradić (grof De Niko), Mihajlo Vlahović (baron Salvatore), Maksim Femić (grof Đorđino), Alen Kadrić (grof Papagalo), Ajvaz Adrian (muzičar), Teodora Matković, Anđela Kokot, Iskra Padrov, Jana Vilov (dame na balu).

Kostimografkinja je Vesna Vukićević, vlasnica Kreativne radionice TIM.