“Čistoća” dobro opremljena i organizovana za ljetnju sezonu

Glavnu turističku sezonu hercegnovsko DOO “Čistoća” spremno dočekuje: nabavljen je jedan kamion, postavljeni su duž Šetališta Pet Danica nove kante, na nekoliko lokacija i podzemni kontejneri, a angažovana je i dodatna radna snaga.

U gradu je dosta više gostiju, pa je i za 20% više smeća nego prošle godine u ovom periodu. Na održavanju javnih površina rade 43 čistača u dvije smjene, što je dovoljno da Herceg Novi bude uredan i čist, kaže za Novski portal direktor preduzeća, Milovan Benderać.

– Nabavili smo 44 nova kontejnera, to je bila javna nabavka za pripremu turističke sezone, kao i dva kontejnera od 32 kubika. Njihova vrijednost je oko 43 hiljade eura, a sredstva je obezbijedilo društvo – kaže Benderać.

Ogroman kabasti otpad koji nesavjesni građani odlažu gdje god stignu, radnici ovog preduzeća svakodnevno uklanjaju, a od sada će im biti lakše jer su nabavili još jedan kamion za odvoz ovakvog otpada.

– Nabavili smo kamion kiper za kabasti otpad, u pitanju je polovno vozilo, vrijednost je 20.000 eura. Tako da nam sada rade četiri kamiona za ovu vrstu otpada – ističe Benderać.

Foto: Čistoća

Problem radnicima “Čistoće” predstavlja i odlaganje smeća u podzemnim kontejnerima, jer građani ne odvaju suvu i mokru frakciju, kako je naznačeno na kontejnerima.

– Napravili smo akciju pranja i čišćenja tih kontejnera, kao i pranje kontejnerskih mjesta i dezinfekciju svih kontejnera. Uredili smo i kontejnerska mjesta, postavili smo nove boksove. Intenzivno radimo na pranju trgova i Šetališta, a tako će biti i u toku sezone, kada ćemo Šetalište prati tri puta sedmično, a trgove i ulice dva puta – obećava Benderać.