COK potpisao ugovor sa Milivojem Dukićem

Foto: COK

U prostorijama Crnogorskog olimpijskog komiteta danas su ugovore o stipendiranju potpisali crnogorski olimpijac, jedriličar Milivoj Dukić, i najbolji mladi crnogorski sportisti u 2021. godini, bokser Petar Liješević i bokserka Bojana Gojković, zajedno sa predsjednikom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK), Dušanom Simonovićem, i predsjednicima Jedriličarskog i Bokserskog saveza Crne Gore, Predragom Vukčevićem i Aleksandrom Klemenkom.

– Izutetno mi je zadovoljstvo što su Milivoj, Petar i Bojana u grupi stipendista Crnogorskog olimpijskog komiteta, za period do završetka Igara u Parizu. I njih troje, već neko vrijeme, ostvaruju zapažene rezultate na velikim međunarodnim takmičenjima i zaista vjerujem da će biti dio crnogorskog olimpijskog tima na Olimpijskim igrama 2024. godine”, rekao je Dušan Simonović, predsjednik COK-a, nakon potpisivanja.

Stipendisti su zahvalili Crnogorskom olimpijskom komitetu i predsjedniku Simonoviću na podršci.

Milivoj Dukić je istakao mu mnogo znači podrška COK-a, i saradnja koju sa krovnom sportskom organizacijom u Crnoj Gori ima duži niz godina.

– Ponosan sam na zajedničke uspjehe koje smo imali proteklih godina i još snažnije vjerujem u nove pobjede u predstojećem ciklusu za OI – Pariz 2024.

Crnogorski olimpijski komitet će, preko Fonda Olimpijske solidarnosti, do završetka Olimpijskih igara u Parizu, stipendirati 8 crnogorskih sportistkinja i sportista u individualnim sportovima. U ovom ciklusu, stipendije će dobijati: Marija Vuković, Danijel Furtula, Tomaš Đurović, Danka Kovinić, Milivoj Dukić, Jovana Peković, Petar Liješević i Bojana Gojković.