Crna Gora slavi 21. maj Dan nezavisnosti

Dosta godina, čak 16, prošlo je od obnove nezavisnosti Crne Gore. Trebalo je da do sada imamo stabilniju, bogatiju, pravedniju, ekološku, u svakom smislu zdraviju državu.

Mnogo toga se ispriječilo i udaljilo Crnu Goru od cilja, ulaska u EU. Kriminal, korupcija, partijski i lični interesi, nacionalizam, kaljali su državu i njene institucije pred sopstvenim građanima i svijetom.

Osiromašeni, poniženi svakodnevnim padom standarda, nepovjerljivi prema svakoj prošloj, ali i aktuelnom vlašću, većina stanovnika ne želi “kule i gradove”. Hoće samo miran san i spokojan život.

Previše su čekali na građansku, demokratsku i uspravnu Crnu Goru. A sada, poslije svih brodoloma, treba opet krenuti od početka, vjerovati i graditi bolji život u nezavisnoj Crnoj Gori, pomoći njenom ulasku u evropsku porodicu država. Biće teško, ali drugog puta ne smije biti.

Želimo svim građanima i građankama da ovog 21.maja i svakog narednog, prigrle svoju, a poštuju tuđu domovinu. Neka ovo bude nova prekretnica u ekonomskom i svakom drugom napretku Crne Gore.

Savladajmo ozlojeđenost zbog godina koje su “pojeli skakavci”, krenimo novom forcom naprijed. Hrabro potisnimo neznalice, neradnike, poltrone, partijske pulene, kriminalce… Budimo ljudi, mudri i nepotkupljivi!

Volimo svoju staru, obnovljenu državu, jednako sve njene narode, sve njene regule. Ulažimo u znanje, zdravstvo, školstvo, djecu…Ne mrzimo onog koji nije “naš” i ne zaboravimo- Crnoj Gori su potrebni svi njeni građani, ali i ona njima.

Srećan vam 21. maj Dan nezavisnosti.

R.Đ.