Do ljeta svi trajekti servisirani i online kupovina karata

Tender za remont trajekta “30. avgust” biće ponovljen, nakon što je prvi vrijedan skoro pola miliona eura propao, najavili su predstavnici Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom. I drugi trajekti do sezone biće servisirani, a pripremaju se da od iduće uspostave pomorsku liniju od Zelenike do tivatskih Solila.

Trajekt „30. avgust“ se, umjesto na trajektnom prelazu, nalazi na vezu u Lipcima i čeka nekog ko će ga za oko pola miliona EUR remontovati i vratiti na liniju. Za taj posao nije bilo zainteresovanih uprkos značajnom ponuđenom iznosu.

Direktor Morskog dobra, Mladen Mikijelj, rekao je TV CG da je trajekt apsolutno funkcionalan, ali da su imali zakonsku obavezu da nakon određenog perioda, kao i svi drugi trajekti, ide u dok kako bi se radio redovan servis.

„Radimo na servisu trajekta Kamenari, a već narednih dana ćemo raditi servis trajekta Lepetani. Ponovićemo tender za “30. avgust”. Uvjeren sam da će se na naredni javiti neko i da ćemo “30. avgust” imati spreman za sljedeće ljeto”, kazao je Mikijelj.

On uvjerava da je “30. avgust”, mada star preko 50 godina, bio je hitno, prelazno i dobro rješenje nakon preuzimanja linije od Pomorskog saobraćaja.

“O kakvoj investiciji je riječ, najbolje govori podatak da je 30. avugust plaćen 569 hiljada, a za samo tri mjeseca je donio državi 1,2 miliona”, naveo je Mikijelj.

Kupovina čitave flota Morsko dobro je koštala oko 12 miliona, ali su prošle godine prihodovali preko šest miliona EUR i najavljuju nove linije prije ljeta naredne godine. Za ovo ljeto novina će biti online kupovina karata, servis gotovo svih trajekata.

Procjena je da se ovom jedinom trajektnom linijom u Crnoj Gori godišnje preveze oko milion i po vozila.

Izvor: TVCG