Dobra predsezona, u Herceg Novom otvorena 23 hotela

Na hercegnovskoj rivijeri prva polovina aprila prolazi u znaku bolje turističke posjete u odnosu na prošlu godinu. U Tursitičkoj organizaciji su evidentirali 7.247 prijavljenih gostiju, što je za 6% više nego dan 2023.godine. Stranih je 6.664, domaćih 583.

Otvorena su 23 hotelska zdanja i  u njima je smješteno 5.251 a za individualni smještaj se opredijelilo 1.996 posjetialca, kaže za Novski portal Natalija Terzić, iz PR & Marketing službe.

“U hotelima prednjače turisti iz Velike Britanije, Njemačke, Izraela, Srbije i Francuske, dok u privatnom iz Srbije, BiH, Rusije i Ukrajine. Za nastavak predsezone najave su dobre, počevši već od kraja aprila”.

Takođe vlada i veliko interesovanje za sezonu. Pa su oečkivanja da će ona biti bolja od lanjske.

“Bukinzi su već počeli. Nakon promotivnih aktivnosti koje je TOHN radila od januara, digitalnim kanalima i nastupuma na sajmovima u Ljubljani, Zagrebu, Banja Luci i Beogradu, zatim Madridu, Rigi, Pragu i Berlinu, očekivanja su da će ljetnja turistička sezona biiti uspješna s obzirom na povratne informacije koje ukazuju na povećano ineresovanje gostiju sa emitivnih tržišta”, ističe Terzić.

Za ovu godinu promotivne aktivnosti Turističke organizacije bile su, kako dodaje, intezivne. U ponudi je bio smještaj, ali i zanimljivi sadržaji koje Herceg Novi kao destinacija nudi, počevši od brojnih festivala i manifestacija, ponude u zaleđu grada i na poluostrvu Luštica kada je riječ o aktivniom turizmu.

“Provomisane su i istorijske znamenitosti, kao i grad kao luksuzna destinacija zahvaljujući rizortima i hotelima visoke kategorije. U tom smislu  Herceg Novi se sve više prepoznaje i kao interesantna destinacija za luksuzna vjenčanja”.

Turistička organizacija Herceg Novi promotivne aktivnosti nastavlja u Sarajevu na Međunarodnom sajmu turizma od 25. do 27. aprila i istovremeno na Sajmu turizma i gastrokulture u Bijeljini, najavljuje Terzić.

U toku su i pripreme za Road show kampanju i nastup na Beogradskom Manifestu u saradnji sa NTO CG i ostalim lokalnim Turističkim organizacijama Crne Gore.