Počeo SIA karavan besplatnih radionica za mlade širom Crne Gore

Foto: pixabay Ilustracija

Radionicom u Pljevljima, NVO Centar za omladinsku edukaciju je zvanično otpočeo karavan besplatnih edukativnih radionica širom Crne Gore u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Social Impact Award (SIA). Na ovim događajima, mladi imaju priliku da se upoznaju sa time šta jedan biznis čini društveno-odgovornim, kao i da dobiju smjernice kako da kreiraju i prijave svoju ideju na SIA takmičenje.

U narednom periodu, edukativne radionice će se održati i u Herceg Novom 15. aprila, Beranama 19. aprila, Nikšiću 25. aprila i Baru 29. aprila.

Radionice su namijenjene mladima uzrasta između 15 i 30 godina koje zanima društveno-odgovorno preduzetništvo i potrebna im je podrška i pomoć u realizaciji svoje biznis ideje. Svi oni koji žele biti dio ovih događaja, neophodno je da svoje prisustvo obezbijede kroz kratko popunjavanje onlajn prijavnog formulara na kom će pronaći sve potrebne informacije: https://forms.gle/g3BHMKPX4mXzqxgdA

Kroz jednogodišnje trajanje programa, mladima se pruža prilika da se dodatno informišu o važnosti društvenog preduzetništva, ali i prilikama koje ono nudi, da dobiju neophodna uputstva i usmjerenja od strane mentora koji su priznati profesionalci u svojim oblastima i da uspješno realizuju svoju biznis ideju koja bi potencijalno opstala na tržištu i nakon realizacije. U toku, ali i nakon formalnog završetka ovog društveno odgovornog projekta, biće im obezbijeđena podrška od strane partnera na Social Impact Award (SIA) programu, kako u Crnoj Gori, tako i Evropi.

Tri pobjednička tima koje je odabrao stručni žiri i jedan odabran onlajn očekuje i početni kapital za realizaciju ideje u iznosu od 1.500 eura, mentorska podrška, kao i prilika da stečena znanja i vještine predstave na internacionalnom SIA Samitu, koji se ove godine održava u Majnhajmu (Njemačka).

Svi zainteresovani svoju ideju mogu prijaviti do 31. maja, popunjavanjem jednostavne aplikacione forme na zvaničnom SIA veb sajtu: https://apply.socialimpactaward.net/montenegro/