Dragana Stanišić drugi put potpredsjednica novske Skupštine

Foto; Arhiva / Opština HN

U nastavku sjednice lokalnog parlamenta danas je Dragana Stanišić iz Novske liste izabrana za potpredsjednicu Skupštine. To je odlučila vladajuća koalicija, odnosno 23 njena odbornika.

Kako je rekao predsjednik Skupštine, Ivan Otović, to je volonterska funkcija, a mandat traje koliko i mandat predsjednika Skupštine.

Podsjetimo da je Stanišić 2019. godine izabrana za prvu potpredsjednicu Skupštine opštine Herceg Novi, tada kao odbornica SNP-a.

Inače, odbornici su radili od 10 do skoro 18 h. Nakon Programa i plana rada Turističke organizacije nije bilo mnogo rasprave oko programa rada drugih opštinskih preduzeća. Jedino je odbornik Marko Lučić imao stalne primjedbe na broj zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama.

Usvojeni su Planovi i programi rada društava sa ograničenom odgovornošću: Parking servisa, Vodovoda, Čistoće, Komunalno stambenog, Sportskog centra Igalo, JU Dnevnog centra, Agencije za gazdovanje gradskom lukom, Agencije za izgradnju i razvoj grada, te Agencije za razvoj i zaštitu Orjena.