Dukić će nositi crnogorsku zastavu na Mediteranskim igrama

Foto: Media biro

U alžirskom gradu Oranu, od 25. juna do 6. jula biće održane Mediteranske igre, a Crnu Goru će predstavljati 30 sportista.

Naši takmičari nastupiće u karateu, jedrenju, boksu, džudou, boćanju, atletici, tekvondou i vaterpolu.

Zastavu Crne Gore na svečanom otvaranju nosiće trostruki olimpijac, jedriličar Milivoj Dukić. Nakon što je primio zastavu od predsjednika COK-a, Dušana Simonovića, Dukić je kazao da je to za njega velika čast i značajan momenat u njegovoj karijeri.

“Ovo je zaista jedna velika čast i jedan od najvećih momenata u mojoj sportskoj karijeri, da predstavljam svoju državu na jednom ovako značajnom takmičenju, noseći zastavu na ceremoniji otvaranja Mediteranskih igara. Nadam se da ću sebe i Crnu Gora predstaviti na najljepši mogući način”, rekao je Dukić.

Crna Gora će četvrti put nastupiti na Igrama kao samostalna država, nakon Peskare, Mersina i Taragone.

Crnogorski sportisti do sada su osvojili 15 medalja – tri zlatne, četiri srebrne i osam bronzanih.

Predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, kazao je da se Mediteranske igre održavaju svake četiri godine, godinu nakon Ljetnjih Olimpijskih igara i predstavljaju za države učesnice najvažniji multisportski događaj nakon Olimpijskih igara.

– To je događaj koji okuplja predstavnike nacionalnih olimpijskih komiteta tri kontinenta: Afrike, Azije i Evrope. MI okupljaju mlade sportiste i sportiskinje iz 26 država, u cilju jačanja prijateljskih veza i promocije solidarnosti, uprkos kulturnim, vjerskim i jezičkim razlikama, rekao je Simonović.

Mladost Crne Gore kreće u još jedan pohod kako bi reprezentovala svoju državu, istakao je ministar Vasilije Lalošević, vjerujući da će se podrška njegovog Ministarstva, Vlade i države reflektovati dobrim rezultatima.

Čast crnogorskog sporta braniće:

Atletičari: Tomaš Đurović, Danijel Furtula i Marija Vuković;

Boćari: Miroslav Petković, Nenad Ranković, Gracija Stjepčević i Nina Boljević;

Bokseri: Petar Marčić, Stefan Savković i Bojana Gojković;

Džudistkinja: Jovana Peković;

Karatisti: Nikola Malović i Milena Jovanović;

Jedriličari: Milivoj Dukić i Ilija Marković;

Tekvondo: Zinedin Bećović i Jelena Peruničić;

Vaterpolisti: Neđo Baštrica, Andrija Bjelica, Draško Samardžić, Danilo Dragović, Danilo Krivokapić, Pavle Krivokapić, Milan Nikaljević, Danilo Stupar, Balša Vučković, Lazar Vukićević, Vladan Vukićević, Dušan Vuković i Miloš Vukšić.