Dva koncerta u Muzičkoj školi

Škola za muzičko obrazovanje u Herceg Novom proslavlja 73. rođendan, a tim povodom će učenici i profesori prirediće koncert u subotu, 7. maja.

Škola danas funkcioniše dobro, ovu godinu su obilježila brojna priznanja, a nakon dvije godine pauze koncert će otvoriti hor, kaže za Novski portal v.d. direktor, Nives Nenadović Gardović.

– Na koncertu će se predstaviti učenici svih uzrasta sa svih odsjeka. Nastupiće i vokali dueti, mali orkestri violina i solo instrumenti u pratnji klavira, kao i sam klavir – najavljuje Nenadović Gardović.

Početak koncerta je u 18 časova u koncertnoj sali škole.

Škola je počela sa tri odsjeka, klavir, violina i violončelo, a sada ima osam odsjeka sa 11 različitih instrumenata. Ima individualnu i grupnu nastavu.

Zgrada u Starom gradu je lijepa, sa dosta prostora za nastavu, ali je potrebno mnoge stvari renoviratii i preurediti, ističe naša sagovornica.

– Potrebno je instrumente popraviti i nabaviti nove, to trenutno radimo. Imamo oko 30 profesora i 450 đaka – dodaje Nenadović Gardović.

Učenici će povodom Dana Evrope u ponedjeljak, 9. maja održati još jedan koncert u koncertnoj sali u 18 h.

Sljedeće sedmice je republičko takmičenje na Cetinju nakon dvogodišnje pauze gdje će devet učenika nastupiti sa sedam tačaka.